Fondsenwerving

De 3 meest gestelde vragen aan sales consultant Martijn

7 June 2018 Martijn Merkens 3 minute read

Wij geven je graag een blik achter de schermen bij Procurios. Vanaf heden zullen columns verschijnen die geschreven zijn door verschillende Procurioten, zij schrijven over hun werkzaamheden bij Procurios. Eerste aan de beurt is Martijn!

Een klein jaar geleden ben ik als sales consultant gestart bij Procurios. Vanuit mijn functie kom ik veel bij potentiële nieuwe klanten in de non-profit markt. Een klein jaar later vind ik het nu een mooi moment om eens over mijn ervaringen te schrijven en specifiek over de drie veel voorkomende vragen die ik vanuit de gesprekken met leden - en fondsenwervende organisaties krijg.

Procurioten met de juiste kennis over de non-profit markt en onze cultuur zijn de onderscheidende factoren. Om dit zelf te beoordelen nodig ik je graag uit op kantoor

Wat onderscheid jullie van andere (CRM) leveranciers?

Leuke vraag is dit altijd, vooral omdat ik hier op meerdere manieren op kan antwoorden. Want bij Procurios proberen we ons op meerdere manieren te onderscheiden. Het eerste logische antwoord zou natuurlijk liggen rondom de kracht van ons volledig geïntegreerde platform. De modules die met elkaar samenwerken, om het onze klanten het werk zo makkelijk mogelijk te maken.

Maar wat ik na dit eerste jaar vooral heb gemerkt, is dat juist de Procurioten met de juiste kennis over de non-profit markt en onze cultuur, de onderscheidende factoren zijn. Om dit over te brengen bij de potentiële klant, nodig ik hen na de eerste kennismaking uit bij ons op kantoor. Zo kunnen ze de bedrijfscultuur zelf ontdekken, kennis te maken met een van onze Scrumteams en Internet Consultants.

Hoe ziet een overgangstraject naar Procurios eruit?

Dit is ook altijd een leuke vraag, want het is natuurlijk ook wel eng als je de overstap maakt. Als klant ga je met een ander systeem werken en alle data moet natuurlijk wel goed overkomen.

Eigenlijk is iedere overgang verschillend, maar het belangrijkste hierbij is dat we bij Procurios niet alleen vóór, maar tevens mét de klant werken. Dit betekent ook dat we een hoge betrokkenheid verwachten vanuit de klant: de klant wordt aangesteld als Product Owner en komt bij ons op kantoor ‘sprinten’. Natuurlijk met een eigen werkplek én uiteraard een uitstekende lunch.

Voor veel van onze fondsenwervende klanten en kleinere organisaties, geldt soms weer een ander traject. Tijdens zulke projecten werken we meer productgericht en bieden we vooral een pakket met standaard functionaliteit. We starten dan met een sessie tussen de klant en ons gespecialiseerde /Fundraising team, dat vervolgens aan de slag gaat met de inrichting. Is dit gebeurd, dan worden er bestanden gemaakt voor de import van data en tot slot zal er een oplevering zijn, inclusief training. Ga je dit traject met ons aan, dan kun je zelf kiezen of je tijdens de inrichting bij ons op kantoor werkt of niet.

Hoe gebruiksvriendelijk is jullie platform?

Vaak wordt deze vraag al vanaf het begin als voorwaarde aangegeven: we willen een gebruiksvriendelijk platform. Deze voorwaarde heeft vaak weer een verschillende achtergrond: de organisatie heeft veel parttime gebruikers, vrijwilligers of de huidige werkwijze is zo ingewikkeld, dat ze daar vanaf willen. Maar wat is een gebruiksvriendelijk platform dan? Dit vinden veel mensen die ik spreek, lastig te omschrijven.

Maar omdat we een heel uitgebreid platform aanbieden met meerdere modules, is dit mijn inziens vooraf wel een terechte vraag. Want hoe werkt dat dan samen en hoe zien die modules los van elkaar er dan uit? Eigenlijk kan ik deze vraag alleen goed beantwoorden middels een demonstratie. En gelukkig - als ik tijdens of na de demonstratie vraag hoe het platform overkomt en of ze denken hiermee zelf aan de slag te kunnen, dan krijg ik vaak antwoorden als: logisch & helder opgezet, heel duidelijk in gebruik, ik denk dat ik hier wel snel mee uit de voeten kan, mooi design, etc.

Wil je ook eens kennismaken met mij en ons platform? Ik vind het heel leuk om te horen wat jullie organisatie doet, wat de drijfveren zijn en of ons platform een match kan zijn. Neem vrijblijvend contact op!

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time