2 October 2018 Corina Eekhof 3 minute read

Een kijkje in het leven van een Implementatie Consultant

Procurioten schrijven in een column over hun werk, hun ervaring of hun visie op onze organisatie. De meeste van onze klanten en andere contactpersonen zijn al wel met Corina in aanraking gekomen. Is het niet door haar werk bij het Service Team, dan wel door de organisatie van onze Release Events. Tegenwoordig werkt Corina aan de overkant op ons 'tweede kantoor' aan de Langkamp bij het productteam /Fundraising. 

Elke week in het teken van de klant

Maandagmorgen op kantoor: eerst de agenda voor deze week checken, met een kop koffie even het weekend doornemen met mijn collega’s om vervolgens nog een bak koffie te zetten (lang leve de Nespresso!) en de weekstart te doen. Bij de weekstart nemen we alle lopende implementatie trajecten door. Wat is de status? Waar lopen we tegen aan? Hebben we iets van de organisatie nodig of is het wachten op de klant? Welke trainingen staan gepland? Zijn er nieuwe klanten waarmee we een eerste gesprek moeten inplannen? Wie zit deze week bij welke klant op locatie of komt er misschien een klant naar Wijk bij Duurstede? Welke zaken gaan we intern en extern communiceren? Over welk onderwerp kan Marketing nog een goede blog schrijven? Hoe voelen we ons? Allemaal vragen die aan de orde komen tijdens de weekstart.

Vervolgens loop ik de klant implementaties na die ik onder handen heb. Ik bel klanten om te horen het gaat met data verzamelen of om te checken of er nog zaken zijn waarbij ik kan helpen. Daarna ga ik aan de slag met de implementatie die ik moet inrichten of andere taken die ik moet afronden.

Iedere dag is er tijd ingeruimd om de hulpvragen van klanten door te nemen of te beantwoorden. Al dan niet met de hulp van onze developers. Wanneer een klant implementatie bijna is afgerond, dan is het ook tijd om de training voor te bereiden. Tot slot schrijven we documentatie, zodat het nog eenvoudiger wordt voor onze /Fundraising gebruikers om informatie rondom het product te achterhalen.

Hoe het begon

Sinds december 2015 werk ik bij Procurios. Sinds mijn indiensttreding draag ik dus ook de titel ‘Procurioot’ en sinds die datum is mijn werkoutfit aangevuld met een oranje vest. In eerste instantie ben ik begonnen bij het Serviceteam. Bij het Serviceteam heb ik het bedrijf, ons platform en de bijbehorende modules goed leren kennen. Maar nog belangrijker is dat ik vanuit mijn rol bij het Serviceteam de klanten van Procurios heb leren kennen.

Tot medio dit jaar bestond Procurios uit Scrum teams. Dat wil zeggen: teams die één tot meerdere weken specifiek voor een klant aan het sprinten waren. Sinds juli van dit jaar is er binnen Procurios een productteam opgericht met als specifiek product /Fundraising. Binnen ons team vinden zoals eerder genoemd alle werkzaamheden plaats rondom fondsenwervende organisaties met een /Fundraising product.

Maar wat is er dan zo leuk?

Wat maakt mijn werk als implementatie consultant nu zo leuk? De afwisseling! Niet voor 100% weten wat de dag je brengt en toch van A tot Z betrokken zijn bij de klanten. De klant en zijn processen leren kennen, de omgeving (lees: kantoor) van de klant leren kennen en het inrichten van de implementatie. Samen met de klant werken aan een goede datamigratie, de training verzorgen aan de gebruikers en het bieden van support na de oplevering. Oja, en niet geheel onbelangrijk: een team met collega’s dat ik kan vertrouwen en waar ik op kan bouwen. Kortom, mijn ideale baan!

Read more about

Other interesting posts

Sign up to our newsletter