Engagement

Passende sales een must voor non-profit en verenigingen

25 February 2019 Procurios 2 minute read

De non-profitsector en ledenorganisaties moeten zichzelf net zo goed verkopen als bedrijven met een winstoogmerk. Om op te vallen, maar vooral ook om donateurs, leden of andere fans te werven. Toch wordt ‘sales’ nog steeds als vies woord gezien. Spreker Richard van Kray brengt daar tijdens de Procurios (Un)conference verandering in!

Leads, prospects, inbound, cold calling: het zijn allemaal termen die je liever niet de hele dag hoort. Bovendien houdt jouw organisatie zich bezig met mensen, niet met leads. En toch heb je ze nodig, want zonder inkomsten kun je de tent wel sluiten. 

Sociale verbinding

Spreker Richard van Kray legt tijdens de Procurios (Un)conference - Community Edition uit waarom je het gevoel dat sales ‘slecht’ is, beter kunt loslaten. Organisaties moeten volgens hem weer voelen en ervaren dat het maken van een echte sociale verbinding de bakermat is voor succes.

Van Richard hoef je dan ook geen ‘standaard’ salesverhaal te verwachten. Sterker nog, hij heeft een hekel aan de doorsnee trechtermodellen. Hij brengt sales terug naar de basis en maakt het passend voor elke organisatie. Alleen met het oprecht geloven dat je voor potentiële relaties en donateurs van betekenis kunt zijn, kun je succesvol ondernemen. Of je nu profit of non-profit bent. 

Crash

Richard van Kray schreef de bestseller ‘Sales vanuit je hart’. Jarenlang was hij van de keiharde sales, tot hij in 2005 crashte en alles kwijtraakte wat hem lief was: zijn vader overleed, zijn vriendin vertrok en hij raakte zijn baan kwijt. Dit dieptepunt deed hem realiseren dat hij al die jaren succes had nagestreefd in plaats van geluk. Vanuit dit besef besloot hij vanuit zijn eigen drijfveren te gaan leven. Hij krabbelde overeind en kwam er sterker en gelukkiger uit dan ooit. 

Met humor en vanuit zijn eigen ervaringen laat hij zien hoe je van betekenis kunt zijn in het leven van een ander door authentiek contact te maken en vooral: door loyaal te blijven aan wie je bent! Zijn gedachtegoed is dat wanneer mensen zich goed voelen en trouw blijven aan zichzelf, dit een positieve impact heeft op klanten én potentiële klanten.

Oprechte boodschap

Dus hoewel je vanuit deze vorm van ‘sales’ uiteindelijk wel donateurs, leden en klanten binnenhaalt, is het gevoel erbij helemaal anders. Zeker als fondsenwervende organisatie moet dit een makkie zijn. Het gaat erom dat je de doelen die jouw organisatie nastreeft in het achterhoofd houdt; daar zijn inkomsten hard voor nodig. Houd de boodschap puur en oprecht, waarom zou je het anders doen? Alleen dan, met volledig vertrouwen, krijg je mensen bereid om klant te worden, lid te worden of om geld te doneren.

Kom op vrijdag 8 maart naar de Procurios (Un)conference - Community Edition en zorg dat je Richard van Kray niet mist. Het centrale thema van de dag is 'communities'. Je kunt (interactief) luisteren naar sprekers en er is volop ruimte om te netwerken met bezoekers vanuit de fondsenwervende sector en het verenigingsleven.

Other interesting posts

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time