Organisatiepsychologie bij Procurios

27 June 2019 Nicky Voorwerk 2 minute read

In onze terugkerende column schrijven Procurioten over hun werk, ervaring en visie op onze organisatie. Dit keer vertelt Procurioot Nicky over hoe zij binnenkwam als sales assistent, maar nu is opgenomen bij de afdeling office management.

Foto van Nicky

Alweer een jaar geleden startte ik bij Procurios om me bezig te houden met de ondersteuning van de afdeling Sales. Dit sloot aan bij mijn werkervaring, want ik heb voornamelijk commerciële werkervaring waarbij de focus lag op procesverbeteringen bij een hele grote organisatie. In september 2017 besloot ik weer parttime te gaan studeren en uiteindelijk kwam ik via Susanne bij Procurios terecht. Omdat flexibiliteit en vrijheid passen bij de cultuur van Procurios, kan ik naast mijn werk ook nog tijd besteden aan mijn studie Psychologie. Zo kan ik eenvoudig mijn vrije dag ruilen voor tentamens en mijn werktijden zelf bepalen als ik ‘s avonds college heb. Een drukke, maar mooie combinatie.

Van sales assistent naar office management

Ik kwam terecht in de dynamische en soms behoorlijk complexe wereld van de Sprint Planning

De complexiteit zit in de hoeveelheid variabelen en afhankelijkheden waar we mee te maken hebben. Tijdens een sprint werkt de klant bij ons op kantoor en krijgt hij of zij die week een vast team tot zijn beschikking. Dit betekent dat je niet alleen rekening houdt met de planning van de klant, maar ook met de aan- of afwezigheid van de teamleden en het supportteam. Bovendien passen niet alle kleinere werkzaamheden binnen een sprint en daarom bieden we ook geregeld flexdagen of flextaken aan bij klanten. 

Elke dag is anders...

Niet alleen de werkzaamheden rondom de planning zijn dynamisch. Ik ontdekte al snel dat er meer complexe werkprocessen binnen de organisatie leven. Zo kwam ik in aanraking met het office management. Daar leerde ik dat factureren ook onderdeel is van de planning waar ik mee bezig was. En omdat Procurioten ook op vakantie willen, leerde ik gaandeweg steeds meer over andere bedrijfsprocessen, zoals verlofaanvragen, ontwikkelmogelijkheden en werving. 

Sinds begin 2019 zijn mijn werkzaamheden grotendeels opgenomen als onderdeel van het office management. Het grote voordeel is dat we de processen nu vanuit een breder perspectief kunnen aanpakken. Zo zijn we momenteel bezig om het gehele proces van een nieuw klantcontact tot aan het factureren van werkzaamheden in kaart te brengen. Wat het doel hiervan is? Meer duidelijkheid en transparantie voor de klant en minder werk voor ons. Zo weet de klant vooraf wat hij moet gaan betalen en hoeven wij minder te corrigeren. Een mooie win-winsituatie dus :-). 

Koffie drinken?!

Vandaag de dag houd ik me ook bezig met het werven van nieuwe Procurioten. Zo kan ik mijn verworven kennis over arbeids- en organisatiepsychologie weer mooi toepassen bij het voeren van gesprekken en het achterhalen van de motivatie van potentiële Procurioten. Dus check vooral onze vacatures en als je denkt: “hier zie ik mezelf wel werken!”, bel of mail en wie weet drinken we dan binnenkort samen een kop koffie!

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time