Samenwerken met klant, collega en technologie: werken als interaction designer bij Procurios

27 August 2019 Kars Kremers 3 minute read

Procurios blijft altijd in ontwikkeling en ook als interaction designer (ID’er) maak je daar veel van mee. Kars werkt inmiddels zo’n 9 jaar bij ons en is ondertussen een echte senior binnen zijn vak. Wat dat vak eigenlijk inhoudt? Lees de blog en nu je hier toch bent: bekijk direct even de vacature onderaan de pagina! 

Hechte samenwerking met klant en collega

Een interaction designer houdt zich bezig met de interactie tussen een gebruiker en de technologie erachter. Bij Procurios zorg ik er dus voor dat de interactie tussen een gebruiker en de website of het platform dat draait op de Procurios software zo goed mogelijk verloopt.

Toen ik hier net begon zaten alle ID’ers op een eilandje, daar zijn we inmiddels vanaf. Daarna werden de teams samengesteld op projectbasis, nu werk je als ID’er met andere disciplines samen binnen een vast klantteam. En werk je bij team /Fundraising, dan kan je werkweek er weer net iets anders uitzien dan wanneer je voor een klantteam werkt. Maar ook de lijntjes met andere ID’ers zijn kort, zodat het makkelijk blijft om ook met hen te sparren over je vak.

De samenwerking binnen Procurios is dus heel hecht, zowel met klant als collega. De klantteams starten de week bijvoorbeeld vaak met een klant. Je onderzoekt samen tegen welke obstakels de klant aan loopt en hoe het team deze problemen met onze software kan oplossen. Samen met developers of implementatie consultants kijk je dagelijks naar wat technisch haalbaar is en of de ideeën die je hebt te realiseren zijn of moeten worden bijgeschaafd. Bij andere bedrijven hoor je vaak dat de communicatie tussen verschillende disciplines lastig is. Hier is dat anders, de verschillende disciplines werken juist hecht samen binnen de teams. Die directe feedback is wat mij betreft dan ook van absolute meerwaarde.

Elke dag anders

Het wisselt erg per klant of per team hoe je dag of week eruit ziet als ID’er. Sommige klanten leveren al een ontwerp van de website aan en dan is het aan jou om dat te vertalen naar iets dat goed binnen ons platform past. Met andere klanten onderzoek je weer hoe hun huisstijl het beste naar voren kan komen binnen het ontwerp voor hun website.

Bij Procurios werkt de klant tijdens een sprintweek bij ons op kantoor en dat het maakt het makkelijk om je schetsen direct aan hem of haar voor te leggen. De andere keer werk je een idee verder uit, zodat de klant deze met zijn of haar stakeholders kan bespreken. En tegen het eind van de week zit je vaak met je neus in de HTML en CSS om je idee tot leven te brengen.

Vrij om jezelf te ontwikkelen

Doordat je als Procurioot veel vrijheid hebt binnen het bedrijf, blijft je werk ontzettend leuk en afwisselend. Zo ben ik als ID’er niet de hele dag alleen maar aan het ontwerpen of alleen maar met code bezig. Je bent hier altijd vrij om jezelf te ontwikkelen op andere gebieden, zolang het het werk ten goede komt. Zo kun je er voor zorgen dat je jezelf binnen het bedrijf specialiseert in onderwerpen zoals Javascript, typografie of kleuren. In de tijd dat ik hier werk, is responsive design bijvoorbeeld ontstaan en er gaan nog veel meer trends komen waar Procurios in mee zal gaan. Zo ben ik nu bezig met werkzaamheden voor de nieuwe Procurios App, iets wat ik hiervoor nog niet eerder heb gedaan. Je werkt hier voortdurend door aan je eigen, persoonlijke ontwikkeling.

Naast het ID-werk vind ik het belangrijk om met andere dingen bezig te blijven. We roepen bijvoorbeeld al jaren dat we serieus aan de slag willen met user tests. En doordat er met onze werkwijze altijd klanten op de werkvloer aanwezig zijn, heb je vaak je eerste feedbackronde al snel binnen. Voor ons eigen platform en ook voor onze klanten zouden we daar veel meer uit kunnen halen. Maar hoe en met wie? En hoe zorg je ervoor dat je daar de juiste conclusies uit trekt? Dat lijkt me interessant en gelukkig krijg je binnen Procurios de ruimte om dit soort mogelijkheden te onderzoeken en uit te proberen.

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time