CRM & data

Nieuwe interface CRM en Relatiebeheer

7 February 2013 Rogier van den Berg 2 minute read

Procurios is voortdurend bezig het SocialCMS te verbeteren. Recent hebben wij het CRM/Relatiebeheer technisch opgeschoond, vanaf 11 februari rollen we ook een nieuwe gebruikers-interface uit. Dit doen we bij alle klanten met een "ontwikkelversie".

Hiermee is het werken met uw relaties gemakkelijker en de gebruikerservaring beter. Graag vertellen wij u meer over de meest in het oog springende veranderingen.

Nieuwe CRM Layout

De aangepaste layout is de grootste verandering. In de nieuwe versie bestaat het CRM grotendeels uit grijstinten en oogt het scherm rustiger. Alle vlakken om door de relatieboom te navigeren zijn cosmetisch aangepast.

De relatiekaart

Het belangrijkste in uw CRM zijn relaties. De relatiekaart krijgt dan ook visueel de meeste aandacht. De achtergrond is wit in plaats van grijs, veel lijnen zijn verdwenen en er is meer witruimte tussen de velden. Als u naar beneden scrollt op een pagina blijven de knoppen en titel in beeld staan.

Tabs en de knoppenbalk worden ook beter weergegeven. Als u gebruik maakt van een integratie met systemen van derden, kunt u aan een nieuw icoon op de relatiekaart zien dat een relatie "in sync" is.

Nieuwe functionaliteit

Naast de aanpassingen hebben we ook nieuwe functionaliteit toegevoegd. Bovenin beeld is een werkbalk toegevoegd. Als u gebruik maakt van meerdere relatieviews kunt u met het eerste item snel wisselen tussen views.

 • Relatie toevoegen
  Er is een knop toegevoegd om snel een relatie aan te maken. Dit is handig als u niet zeker weet of uw relatie al in het CRM aanwezig is en u iemand wil opzoeken óf aanmaken. U vult de naam van de relatie in, of plakt een e-mail signature. Hierbij probeert het CRM aan de hand van de ingevoerde tekst zelf te bepalen welke tekst in welke velden terecht moet komen.
 • Activiteit
  Wilt u zien wie u onlangs hebt bekeken, bewerkt of toegevoegd? Hiervoor is de optie "Mijn activiteit". De onlangs gebruikte relaties hebt u zo altijd onder één klik bij de hand. Wilt u zien welke relaties onlangs zijn toegevoegd of aangepast door bijvoorbeeld collega's? Gebruik hiervoor de optie "Alle activiteit".
 • Favorieten
  U kunt relaties markeren als favoriet. Dit doet u door op de ster bovenin een relatiekaart te klikken. Alle favorieten zitten onder één klik, door op het favorieten-icoon (de ster) in de werkbalk te klikken.
 • Quicksearch
  Om snel een relatie te vinden kunt u de quicksearch gebruiken, deze vindt u rechtsboven ("Ga snel naar:"). Het is mogelijk om met het toetsenbord door de resultaten te bladeren en met enter de relatie te openen.

Ten slotte

Wij gaan ervan uit dat u net zo enthousiast bent over deze aanpassingen als wij! We zijn benieuwd naar eventuele reacties hieronder.

N.b.: Deze updates zijn alleen voor klanten met een "ontwikkelversie" van het SocialCMS. Klanten die gebruik maken van de "productieversie" kunnen de wijzigingen pas vanaf de volgende release gebruiken, in mei.

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time