Engagement

Waarom de unconference voor klanten past bij ons wereldbeeld

27 March 2019 Jos Jelier 3 minute read

We vonden het best spannend, de allereerste Procurios Unconference voor klanten die we eerder deze maand organiseerden in DeFabrique in Utrecht. Omdat bij het concept ‘unconference’ niks vastligt, waren we erg benieuwd hoe het zou gaan verlopen. Waar zouden de klanten mee komen? Toch zijn we ervoor gegaan en het pakte wonderbaarlijk goed uit.

De Marketplace op de Procurios Unconference

Om zonder programma kennis en gedachten met elkaar te delen vergt moed en openheid. Vanuit de organisatie, maar zeker voor de deelnemers. De hoofdvraag van de unconference luidde: ‘Wat moet Procurios doen om jouw organisatie verder te helpen?’ We lieten onze klanten hiermee schieten op open doel. Behalve positieve feedback werden we ook met kritiek geconfronteerd en dat was nu net de bedoeling.

Build Engagement

Het is voor jou als organisatie van strategisch en cruciaal belang dat je een leverancier hebt die met jou het product verder ontwikkelt. Helemaal als het gaat om producten en diensten die jouw primaire processen ondersteunen, zoals het Procurios Platform dat doet. Je hebt bedrijven die vanuit een hoge ivoren toren producten maken en vervolgens heel hard naar beneden roepen dat hun product het beste is. Alle feeling bij hoe de mensen beneden hun product beleven, ontbreekt hierbij volledig. Bij Procurios maken we producten voor, maar ook vooral, mét onze klanten.

Wij doen dit met onze klanten door een-op-een het gesprek aan te gaan, over het product en over wat jij nodig hebt. Voor ons is de unconference daad bij het woord voegen; het past bij ons wereldbeeld en bij hoe wij willen zijn. Onze houding naar onze klanten toe is dienstbaar. Wie gebruik maakt van ons product, staat er niet alleen voor. In een wereld vol technologische verandering is het al ingewikkeld genoeg om alle ontwikkelingen bij te houden. Hoe fijn is het dan wanneer je hiervoor bij je softwareleverancier te rade kunt gaan? Anderzijds hebben we jou nodig om ons platform te kunnen blijven verbeteren. Dit alles in goede harmonie en met wederzijds respect. Onze missie is dan ook ‘build engagement’.  

Unconference Community

Eigenlijk hebben we elkaar dus heel hard nodig! De unconference op 8 maart in DeFabrique was dan ook een middel om gezamenlijk waardevolle informatie op tafel te krijgen waarmee we verder kunnen groeien. Bij elk onderwerp dat werd besproken was een Procurioot aanwezig om aantekeningen te maken. Deze werden vervolgens gepost op de Unconference Community die speciaal voor alle aanwezigen toegankelijk is gemaakt.

De Community heeft een schat aan waardevolle informatie en inzicht opgeleverd, voor klanten en voor Procurios. Zo gaf een klant in een reactie op een community post te kennen dat er een functionaliteit is die nu nog hoog op zijn wensenlijstje staat. Momenteel gebruikt hij deze via een ander pakket, maar liever nog zou hij deze functie binnen het Procurios Platform gebruiken. 

Cocreatie

Overigens is gebruik maken van input van klanten en samenwerken met klanten iets wat wij al veel langer doen. Zo heeft Procurios vorig jaar in samenwerking met Milieudefensie, GroenLinks, Foodwatch, IVN en VUmc de Insights-app ontwikkeld. Hiermee kan een klant zelf dashboards bouwen om inzicht te krijgen in data. Door op deze manier gebruik te maken van de wensen van klanten, kunnen we hen door middel van deze ontwikkelingstrajecten écht een stem geven.

Onschatbare waarde

We kijken terug op de Procurios Unconference als een ontzettend geslaagde dag. Uitwisseling met klanten, tussen klanten onderling en input van klanten is voor ons van onschatbare waarde. Niet alleen om ons product nog beter te maken, maar ook omdat we een gelijkwaardige en prettige relatie willen met onze klanten. Want niet alleen het product zelf, maar ook engagement is nooit af en moet onderhouden en gevoed worden. 

Deze unconference heeft hier absoluut in bijgedragen. Na afloop liet iemand al weten zo enthousiast te zijn, dat de organisatie nu zelf ook een unconference wil gaan organiseren. Dat is een compliment. Maar wat misschien nog wel het allergrootste compliment is voor ons? Dat klanten in ons bijzijn kritiek hebben durven uiten op ons platform, want ook daar is lef en engagement voor nodig. Hier zijn we oprecht dankbaar voor.

Read more about

Other interesting posts

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time