Fondsenwerving

Prins Bernhard Cultuurfondsprijs naar IVN Natuureducatie

21 June 2021 Procurios 1 minute read

De jury prijst IVN vanwege haar inzet om jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk natuur is. De stichting is op allerlei fronten actief, organiseert activiteiten, cursussen en campagnes en was ook tijdens de coronapandemie van meerwaarde voor de samenleving. ‘Want voor veel mensen was een wandeling door het bos of de duinen, langs het strand of door de polder, het enige uitje dat er nog was’, schrijft de jury.

IVN-directeur Jelle de Jong was ontroerd door de uitverkiezing van zijn organisatie. In zijn bedankwoord sprak hij over hoe goed de mens van nature gedijt in de natuur. ‘De mens is geëvolueerd in de natuur. Als er stress komt, vertelt dat brein ons: ‘naar buiten!’.

Oeuvreprijs

De Prins Bernhard Cultuurprijs is een oeuvreprijs als beloning voor bijzondere of langdurige inzet voor cultuur of natuur. De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt. In de beginjaren waren het vooral personen die de prijs wonnen, waaronder journalist Geert Mak, filmmaakster Heddy Honigmann en fotograaf Anton Corbijn. De afgelopen twee jaar gingen het ISH Dance Collective en De Hollandsche Molen met de prijs naar huis.

IVN Natuureducatie maakt gebruik van /Fundraising van Procurios. Wil je weten hoe zij dat ervaren? Lees dan het klantverhaal van IVN.

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time