Nieuwe interface en functionaliteit Mailings

8 January 2015 Rogier van den Berg 2 minute read

Vorig jaar hebben we veel gedaan met onze nieuwe design-richting. Daarbij willen we dat er slimmer gebruik wordt gemaakt van de ruimte, dat relevante gegevens goed zichtbaar zijn en dat modules er meer consistent uitzien.

Dit kon je al eerder zien bij nieuwe modules als CRM, Bijeenkomsten, Fondsenwerving en Community. Of de wijzigingen aan Weblog, Abonnementen en Facturatie. Dit jaar zetten wij deze ontwikkeling natuurlijk voort.

Nieuwe interface

Onze nieuwsbrievenmodule is vanaf nu ook voorzien van de nieuwe module-interface. Daardoor past deze nu ook goed in de nieuwe opzet en trekken we de lijn door. De feitelijke werking van het maken van nieuwsbrieven is nu (nog) niet aangepast.

Statistieken

Naast visuele aanpassingen wordt ook aan de functionaliteit gewerkt. De eerste dingen zijn daarvan al zichtbaar. Vanaf nu is het mogelijk meer en duidelijker statistieken van een nieuwsbrief te bekijken.

Overzicht

In het overzichtscherm kun je vanaf nu zelf meerdere kolommen toevoegen, bijvoorbeeld ook over het open- en klikgedrag. Zo zijn nieuwsbrieven in één oogopslag te vergelijken.

Visueel

Ook zijn er vanaf nu duidelijker statistieken te zien. Deze staan nu direct bovenaan bij het bekijken van een verzonden e-mail. Ook kun je nu visueel, door middel van een dashboard met meters, bekijken hoe je nieuwsbrief het heeft gedaan.

Toekomst

Met deze wijzigingen is het werken met onze nieuwsbrievenmodule verbeterd. Dingen zijn gemakkelijker, duidelijker te vinden en er is meer te zien qua statistiek. Ook zorgt de nieuwe interface voor een betere workflow.

De komende tijd zullen er meer aanvullingen, verbeteringen en nieuwe mogelijkheden volgen. Zo gaan we aan de slag met het aanpakken van de editor, waarbij het opstellen van een nieuwsbrief gemakkelijker wordt.

Voor onze klanten die op de ontwikkelversie van ons platform draaien zijn de nieuwe interface en functionaliteit per direct beschikbaar. Maken jullie gebruik van de productieversie, dan kun je de wijzigingen bij de nieuwe release verwachten.

Update, 20 januari: Inmiddels is er weer een update doorgevoerd. Het opstellen van een mailing is nu gebruiksvriendelijker gemaakt. Daarvoor hebben we de editor om tekst te bewerken in de rechter zijbalk geplaatst. Nu houdt je volledig zicht op het blok dat je aan het bewerken bent. Verder is het een en ander ook cosmetisch nog verder verfijnd.

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time