8 July 2019 Sophia Scheper 3 minute read

Een nieuwe bestemming

Na mijn studie Biologie in Utrecht kon ik op een gegeven moment een master kiezen. Ik ben mij gaan verdiepen in computationele biologie en inmiddels ben ik al bijna een maand aan de slag bij Procurios. Maar ondanks een klantenbestand met o.a. Milieudefensie, Natuur en Milieu en IVN heeft mijn functie weinig met biologie te maken. 

Van biologie met computersimulaties ….

Sinds kort neem ik elke dag de bus van Utrecht naar Wijk bij Duurstede. Na mijn studie was ik namelijk op zoek naar een nieuwe bestemming. Binnen de biologie trokken vooral de wiskundige vakken mij aan. Er was op dat moment ook minder werk binnen het experimentele veld en ik merkte dat ik blij en energiek werd van de wiskundige aspecten rondom biologie.

Ik kwam er zo achter dat er een werkveld bestond genaamd computationele biologie. Je werkt dan niet met fysieke experimenten, maar met computersimulaties. Hier komt ook programmeren bij kijken, maar altijd wel met het doel om je zoveel mogelijk op biologie te richten. En daar ging het voor mij op een gegeven moment wringen. Ik merkte dat ik liever programmeerde en dat ik al snel meer tijd besteedde aan code die ik gebruikte dan eigenlijk de bedoeling was binnen de studie.

… naar de Procurios Academy 

Tijdens die studie probeerde ik dus eigenlijk al zoveel mogelijk te programmeren en ook na mijn afstuderen besloot ik dat ik hiermee verder wilde. Omdat ik afgestudeerd ben in biologie, was ik vooral op zoek naar bedrijven die bereid zijn mensen aan te nemen met nog niet zo heel veel ervaring. Mijn partner werkt ook in de PHP-wereld en zei: ‘Joh, ga eens mee naar een meetup, maak eens kennis met de bedrijven binnen mijn netwerk.’ En daar zat Procurios bij. Ik zag dat er een vacature voor junior back-end developer bij de Academy openstond, toen heb ik meteen gebeld en gesolliciteerd. 

Programmeren voor een onderzoek is heel anders dan bij een softwarebedrijf: het draait op je eigen computer en niemand heeft er last van. Programmeren bij Procurios betekent dat we allemaal aan dezelfde code werken en dat ik het beter niet stuk kan maken. En die code draait dan wel op mijn eigen computer, maar het moet ook werken bij de klant straks!

Productontwikkeling <3 persoonlijke ontwikkeling

Deze week ben ik voor het eerst bezig met waar het team ook mee bezig is, namelijk productontwikkeling voor de app Insights. Stel, iemand doet een periodieke donatie aan jouw organisatie op een bepaalde ingangsdatum. Mijn taak is om ervoor te zorgen dat je straks binnen de organisatie kunt zien hoeveel mensen er op die datum begonnen zijn met doneren. Zo kun je dat bijvoorbeeld linken aan een bepaalde actie. Het team verwacht niet per se dat ik het snel af heb, maar ik ben ermee bezig. 

Bij Procurios ga ik genoeg leren als programmeur, dat is zeker. Daarnaast hoop ik iets te leren van de werkwijze van de mensen hier. Ik merk dat ik dit een heel fijn bedrijf vind en dat we niet alleen nadenken over wat we doen, maar vooral ook over hoe we het doen. En de communicatie tussen de teams bijvoorbeeld, daar hoop ik iets uit mee te nemen voor mijn persoonlijke ontwikkelingen. 

Ook interesse in de Procurios Academy?

Bij de Procurios Academy zoeken we altijd mensen die heel graag een ster willen worden in het programmeren, maar zich ook realiseren dat er geen shortcuts zijn om daar te komen. Veel oefenen, proberen, vragen stellen, blogs lezen, video’s kijken en conferenties bezoeken horen er ook bij. 

Wij leren je hoe je in een team samenwerkt, je tijd indeelt en productief kunt zijn. Hoe je met collega’s en klanten praat, kennis verzamelt en met elkaar deelt. Je leert bij Procurios hoe je een generiek product kunt bedenken, bouwen, onderhouden en inzetten om onze klanten gelukkig te maken. 

Read more about

Other interesting posts

Also read

Sign up to our newsletter