Community

Verbind mensen met elkaar. Zorg dat mensen met dezelfde interesses elkaar vinden en met elkaar communiceren. 

Community

Gedeelde interesses

Je wil graag mensen met een gedeelde interesse met elkaar verbinden op je site. Met Community kunnen gebruikers vragen stellen, kennis delen, reageren of discussiëren. Al deze berichten (posts) kunnen worden ondersteund met links, afbeeldingen, bestanden en video’s. Met de labels kunnen berichten ook makkelijk teruggevonden worden. De intuïtieve chronologische volgorde van de time line zorgt ervoor dat de meest actuele berichten bovenaan staan. 

Voor collega's en klanten

Je kunt meerdere communities hosten en per gebruiker de toegangsrechten bepalen. Omdat deze module is geïntegreerd met de module CRM, kun je per relatie(groep) bepalen wie toegang tot jouw communities heeft. Daarmee kun je deze module inzetten voor interne communicatie maar ook voor het versterken van merkloyaliteit onder jouw klanten en fans. Deze module is volledig responsive en dus geschikt voor gebruik op mobiel, tablet, laptop én desktop!

Wil je meer informatie over wat een online community is? Of wil je weten hoe in 6 stappen een online community op te zetten? Download dan onze whitepapers!

Communities

Je kunt een groep mensen uit je database toegang geven tot een community. Deze groep kan dan onderling met elkaar communiceren en informatie uitwisselen. 

Kanalen

Binnen een community kun je een kanaal aanmaken. Zo heb je de communicatie over een bepaald onderwerp op 1 plek. Per kanaal kun je instellen wie toegang heeft. 

Berichttypen

Binnen een kanaal kun je verschillende soorten berichten instellen, bijvoorbeeld een klacht, nieuws of een vraag. Per berichttype kun je een icoontje instellen. 

Multi-community

Een beheerder kan meerdere communities beheren, bijvoorbeeld voor verschillende afdelingen. Binnen deze community is het ook mogelijk om meerdere kanalen op te starten. Zo stel je bijvoorbeeld een apart kanaal in voor grapjes en nieuwtjes op kantoor, een andere kanaal voor interne vragen en een voor links naar interessante artikelen en marktontwikkelingen. 

Notificaties

Deelnemers aan de community kunnen instellen of ze notificaties van nieuwe berichten en nieuwe reacties willen ontvangen. Zo weten ze zeker dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de notificaties uit te zetten. 

Interactie

Om interactie in je community te stimuleren, is het mogelijk om op berichten te reageren. De reacties zijn zichtbaar voor iedereen die toegang heeft tot een kanaal. Ook kunnen deelnemers berichten liken. 

Filters

Bij het plaatsen van een bericht heb je de mogelijkheid om een filter te selecteren. Zo bepaal je bijvoorbeeld of een bericht bij een bepaalde regio hoort of over een bepaald onderwerp gaat. 

Labels

Om een bericht nog verder te specifieren, zijn er labels. Hiermee geef je een subonderwerp aan een bericht. Deelnemers kunnen op de labels zoeken en filteren. 

Time-line

Alle geplaatste berichten zie je in de community terug in chronologische volgorde. De datum en tijd waarop het bericht geplaatst is, zie je boven het bericht staan. Hierdoor is het nog makkelijker om berichten terug te zoeken. 

Responsive

Net als alle modules in onze webshop, is de community module volledig responsive. Alle deelnemers kunnen de berichten dus goed bekijken en plaatsen via mobiele apparaten. 

Google Maps

De community module is geïntegreerd met Google Maps. Zo plaats je makkelijk een locatie bij je bericht. Community leden zien deze locatie ook bij het bericht staan. 

Beheerder

De beheerder van een community heeft veel mogelijkheden om de community in te stellen. Zoals het beheren van de rechten en instellingen van de gebruikers, het toevoegen van kanalen en communities, moderators toevoegen en berichten verwijderen. 

CRM

De module communitiy is gekoppeld aan ons CRM. Hierdoor kun je in het CRM rechten instellen voor verschillende gebruikers. Ook voeg je via het CRM in 1 keer een groep mensen toe aan een community.

Lay-out

De lay-out van de community en de kanalen daarbinnen zijn op verschillende manieren aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld een afbeelding plaatsen bij de kanalen en kun je instellen in hoeveel kolommen de berichten staan. 

Profielpagina

Elke gebruiker van de community krijgt een persoonlijke pagina. Op deze pagina kan hij onder andere een afbeelding toevoegen en een nickname instellen. 

Knowledgebase

De community module is te koppelen aan de module Knowledgebase. Hierdoor heb per kanaal een kennisbank.