Mailings

E-mail speelt een grote rol in de communicatie met jouw doelgroep. De module Mailings is ontwikkeld voor het maken en versturen van nieuwsbrieven of mailings naar zelfgemaakte selecties uit het CRM.

Nieuwsbrief Statistieken

Persoonlijk

Deze slimme integratie zorgt ervoor dat je elke individuele e-mail geautomatiseerd kunt personaliseren en de inhoud kunt afstemmen op het profiel van de ontvanger. Het maken van de mailing is eenvoudig. De opmaak is afgestemd op de huisstijl van je organisatie. Je kiest uit meerdere eigen templates en je kunt direct zien wat jouw ontvangers gaan ontvangen.

Statistieken

Uiteraard meet en rapporteert Procurios Mailings het resultaat. Je ziet onder andere de aantallen ‘geopende’ e-mails, de aangeklikte links met bijbehorende frequentie, tijden, etc. Resultaten van verschillende mailings kun je gemakkelijk en overzichtelijk vergelijken. Met deze diverse helder gepresenteerde statistieken krijg je een goed en gedetailleerd beeld van het succes van je mailing.

Alle features

Mailings werkt heel makkelijk en toch heb je erg veel mogelijkheden. Houd contact met je doelgroep en stuur ze relevante informatie. 

Gepersonaliseerde e-mail

Alle velden uit het CRM kun je inzetten in mailings. Zo kun je de nieuwsbrief personaliseren door middel van velden op de relatiekaart in het CRM, zoals aanhef, voor- en achternaam.

Integratie met CRM

Je kunt vanuit de module rechtstreeks een selectie uit het CRM kiezen die je wilt gebruiken om een nieuwsbrief aan te versturen. Ben je een ondernemersvereniging, dan kun je bijvoorbeeld een selectie maken van alle ondernemers uit Amsterdam, uit een specifieke branche, en hen een mail versturen.

Integratie met andere modules

Door de volledige integratie van het platform, kun je ook een bestaand artikel op jouw website (uit het CMS) opnemen in de mailing. Dit kan ook met nieuwsartikelen of community-berichten.

Statistieken per mailing

Bekijk per mailing hoeveel personen de mailing hebben ontvangen, hebben geopend, doorgeklikt hebben of zich hebben uitgeschreven voor de mailing.

Statistieken per link

Per link (die je zelf instelt) zie je het totaal aantal kliks, het aantal unieke kliks en welke link als eerste wordt aangeklikt.

Statistieken per ontvanger

In dit overzicht is inzichtelijk wanneer jouw relaties de mailing hebben ontvangen,hebben doorgeklikt of zich hebben uitgeschreven.

Statistieken via Click Overlay

In de statistieken van Mailings is het met click overlay mogelijk om de verstuurde nieuwsbrief te zien met daarop visueel gemaakt waar de ontvangers op geklikt hebben en hoe vaak dat is geweest.

Statistieken van mailings vergelijken

Vergelijk het effect van de verschillende verstuurde nieuwsbrieven. Bekijk zowel het overzicht met alle variabelen van de mailings, als ook de gemiddelden en hoe de mailing is ontvangen. Door middel van een grafiek worden de percentages en absolute getallen getoond.

Exporteren

Vanuit de statistieken heb je de mogelijkheid om de links waarop geklikt zijn en een lijst van de ontvangers, en of ze de mailing geopend hebben, te exporteren. Je kunt de informatie zo makkelijk in een Excel- of CSV-bestand krijgen.

Mailings inplannen

Per individuele mailing bepaal je zelf wanneer een mailing verstuurd wordt. Je kunt dit tot op de minuut nauwkeurig inplannen.

Eenvoudig (un)subscribe-proces

Bezoekers van jouw website kunnen zichzelf eenvoudig in- of uitschrijven voor de nieuwsbrief. Dit kan eventueel per onderwerp/interessegebied. De wijzigingen worden direct in het CRM doorgevoerd.

Testen

In deze module heb je uitgebreide testmogelijkheden voordat de definitieve mailing wordt verzonden. Zo kun je de mailing eerst naar jezelf of collega's toesturen.

Relatieselectie maken uit verzonden mailing

In de statistieken zijn verschillende variabelen zichtbaar (welke ontvangers doorgeklikt hebben, op welke links etc). Het is mogelijk om van een specifieke groep ontvangers van een verzonden mailing een relatieselectie te maken. Hierdoor is het mogelijk nog beter in te spelen op het klikgedrag van de ontvangers van de mailing.

Autologin-link

Door een autologin-link in de mailing op te nemen, is het mogelijk om met een klik van de ontvanger de ontvanger automatisch te laten inloggen. Dit is alleen mogelijk als de link door dezelfde implementatie wordt afgehandeld als de mailing vandaan gestuurd wordt.

Opmaak

Het is mogelijk om in deze module verschillende templates te maken, waardoor je verschillende soorten mails kunt sturen. Ook kun je zelf de lay-out van de mails aanpassen door te slepen met blokken of door zelf exta elementen toe te voegen. 

Gepersonaliseerde samengestelde mailings (Add-on)

Buiten dat je een mailing kunt personaliseren met NAW-gegevens van de ontvanger, kun je een nieuwsbrief ook samenstellen op basis van de interessegebieden. Deze interesses staan op de relatiekaart in het CRM. In één mailing kun je per alinea aangeven welke selectie van relaties deze specifieke alinea ontvangt. Elke ontvanger krijgt alleen de informatie te zien waar hij/zij in geïnteresseerd is.

Lees meer op de blog