Hoe automatiseer je een ledenorganisatie?

Beste verenigingsprofessional,

Vaak verbaas ik me over wat een vereniging allemaal doet. Belangenbehartiging, adviseren van leden, bijeenkomsten, vergaderingen, trainingen, projecten en natuurlijk de (leden)administratie.

Met zoveel verschillende taken wil je zoveel mogelijk automatiseren zodat je efficiënter en effectiever kunt (samen)werken om zo kosten en tijd te besparen. Dat is wat IT-leveranciers beloven, toch?

IT: een dwarsligger of enabler?

Gelukkig zie ik veel verenigingen waar leveranciers de verwachtingen waarmaken. Helaas kom ik ook regelmatig het tegenovergestelde tegen; namelijk IT die niet aansluit bij mensen en hun werk.

Dat roept vragen bij me op. Hoe kan het dat IT soms een dwarsligger is en soms juist een 'enabler' bij het behalen van doelen? Ligt dat aan de leverancier, de gebruikte technologie, de gebruikers, of liggen faal- en succesfactoren in het implementatietraject?

Onderzoek: hoe automatiseer je ledenorganisaties?

De vraag die mij dagelijks bezighoudt is: 'Wat is dé manier om ledenorganisaties te automatiseren?' Is er een ‘beste’ eenduidige manier voor te vinden en hoe vind je die? Mijn ideaalbeeld is dat verenigingen technologie gebruiken zodat medewerkers hun talenten kunnen inzetten en doen wat een computer niet kan.

Dit is mijn persoonlijke drive en die van mijn collega’s. Samen met diverse organisaties, waaronder De Nederlandse Associatie en verenigingsprofessionals zoals jij, wil ik graag pakket- en leveranciersonafhankelijk onderzoek doen naar de manier waarop verenigingen gebruik (willen) maken van IT-technologie.

Verenigingen die meewerken kunnen rekenen op een inzichtelijk rapport met een benchmark, zodat zij hun eigen situatie kunnen vergelijken met anderen.

Doe mee!

Vind jij ook dat de tijd is aangebroken om gezamenlijk de technologie in verenigingsland een boost te geven? Help me dan door alvast antwoord te geven op de vragen onderaan deze brief!

Bedankt alvast voor je aandacht. Kunnen we op je hulp rekenen?

Met vriendelijke groet,

Jos Jelier

Founder Procurios

Vragen
1 = onbruikbaar, 10 = heel bruikbaar
1 = IT is een dwarsligger, blokkeert onze ambities. 10 = IT is een enabler, maakt onze ambities mogelijk.
1 = onnodig complex, 10 = niet complex
We gebruiken je mailadres alleen om tzt de onderzoeksresultaten als eerste met jou te delen.