Beste verenigingsprofessional,

Vaak verbaas ik me over wat een vereniging allemaal doet. Belangenbehartiging, adviseren van leden, bijeenkomsten, vergaderingen, trainingen en projecten. En natuurlijk de (leden)administratie.

Met zo’n uitgebreid takenpakket wil je veel automatiseren zodat je efficiënter en effectiever kunt (samen)werken om zo kosten en tijd te besparen. Dat zou moeten werken en dat is ook wat IT-leveranciers beloven, toch? Het tegenovergestelde kom ik regelmatig tegen; namelijk IT die niet aansluit bij mensen en hun werk.

Efficiënter en effectiever werken, kosten en tijd besparen. Dat is wat IT-leveranciers beloven, toch?

IT als een sta-in-de-weg?

IT wordt zo een sta-in-de-weg voor vernieuwing en innovatie. Taken kosten meer tijd en aandacht dan nodig, met frustratie en verhoogde werkdruk tot gevolg. Mensen zijn druk met (administratieve) handelingen in plaats van met inhoud. Er blijft geen tijd over voor vernieuwing of innovatie, terwijl elke vereniging óók onderdeel is van een snel veranderende  samenleving. We verspillen talent, tijd en geld en daar kan ik moedeloos van worden.

IT als tool om ambities waar te maken

Gelukkig kom ik ook situaties tegen waar IT-leveranciers hun beloften wel waarmaken. Dergelijke organisaties beschikken meestal over een geïntegreerd platform, eventueel met koppelingen naar andere technologie. Het ontzorgt, faciliteert en sluit aan bij de wensen van de gebruikers en hun processen. Daardoor kunnen medewerkers hun talent inzetten voor versterking van hun organisatie. In plaats van een sta-in-de-weg is IT dan de tool die nodig is om ambities waar te maken.

De vraag die mij 's nachts wakker houdt: wat is dan wel de manier om ledenorganisaties te automatiseren?

Zoek de verschillen

Hoe kan het dat IT soms een dwarsligger is en soms juist onmisbaar bij het behalen van doelen? Ligt dat aan de leverancier, de gebruikte technologie, de gebruikers, of liggen faal- en succesfactoren aan het implementatietraject?

De vraag die mij 's nachts wakker houdt is: wat is dan wél de manier om ledenorganisaties te automatiseren? Is er een ‘beste’ eenduidige manier voor te vinden en hoe vind je die?

Mijn ideaalbeeld is dat verenigingen technologie gebruiken zodat medewerkers hun talenten kunnen inzetten en doen wat een computer niet kan. Dit is mijn persoonlijke drive en die van mijn collega’s. Vanuit die passie voel ik me mede-verantwoordelijk voor deze vragen en ga ik op zoek naar de antwoorden.

Onderzoek: hoe automatiseer je ledenorganisaties?

Samen met alle Procurioten, De Nederlandse Associatie (DNA), Bestuurderscentrum en verenigingsprofessionals zoals jij, wil ik graag onderzoek doen naar de manier waarop verenigingen gebruik (willen) maken van IT-technologie.

Deze kennis ga ik vervolgens delen met iedereen die bereid is om aan het onderzoek mee te werken.

Vind jij ook dat de tijd is aangebroken om de automatisering in verenigingsland een boost te geven?

Doe mee!

Vind jij ook dat de tijd is aangebroken om de technologie in verenigingsland, de katalysator van onze samenleving, een boost te geven? Help me dan door alvast antwoord te geven op de vragen onderaan deze brief. 

Ken je nog meer collega's uit het vak waarvan je zeker weet dat zij gebaat zijn bij dit onderzoek? Deel en like dan deze brief!

De komende tijd houd ik je via blogs op de hoogte van de bevindingen van ons onderzoek. Ik verheug me er op dit onderwerp samen met jou en andere verenigingsprofessionals te onderzoeken. Houd onze kanalen dus in de gaten!

Dank voor je aandacht. Kunnen we op je hulp rekenen?

Met vriendelijke groet,

Jos Jelier

Founder Procurios

Vragen
We gebruiken je mailadres alleen om tzt de onderzoeksresultaten als eerste met jou te delen.