Adra

ADRA is een internationale ontwikkelingshulporganisatie, opererend in 140 landen. In Nederland vallen alle projecten onder 5 thema’s: noodhulp, voeding, gezondheidszorg, onderwijs en economische ontwikkeling. De projecten vinden plaats in o.a. Servië, Cambodja, Suriname en de vluchtelingenkampen in Griekenland. ADRA geeft niet alleen financiële ondersteuning bij projecten. Maar ook door partners te trainen en te ondersteunen op het gebied van projectplanning, monitoring en evaluatie.

  • 2000 Donateurs
  • 5 Thema's
  • 20-30 Projecten wereldwijd

Klaar voor iets nieuws: een platform

Geert Hendriks is directeur van ADRA Nederland. De organisatie zet zich al 26 jaar in voor ontwikkelingshulp en was na een poos gewerkt te hebben met een ingewikkeld systeem, klaar voor iets nieuws: "We zijn op zoek gegaan naar een partij die flexibel en innovatief is. Daarnaast zochten we een systeem dat makkelijk is te gebruiken. Het doel was tweeledig: we wilden geen geld kwijt zijn aan dure updates en aan de andere kant moest het wel een platform zijn waar iedereen mee kan werken." 

Dat Geert zwaar tilt aan het laatste werd al tijdens de tweede demo duidelijk, waar allevijf de medewerkers van ADRA bij aanwezig waren. "Ik vind het namelijk belangrijk dat iedereen binnen de organisatie goed begrijpt waarvoor wordt getekend," vertelt Geert. "Tijdens de demo konden we allen goed zien hoe het systeem functioneert; het gemak van het platform sprong er zeker uit! Gegevens invoeren en wijzigen, lijsten uitdraaien - alles zag er een stuk makkelijker uit dan wat we gewend waren. Ook ten opzichte van de andere partijen. Dus de gebruiksvriendelijkheid, in combinatie met de prijs, hebben ons positief doen beslissen." 

Alles zag er een stuk makkelijker uit dan wat we gewend waren.

Het platform ingericht op onze wensen

"Momenteel maken we binnen ADRA vooral veel gebruik van het CRM, dat voornamelijk voor onze donateurs wordt gebruikt. Het platform werkt goed en simpel, ook voor mij: als ik zoek naar een donateur, bijvoorbeeld omdat er iemand is verhuisd of overleden, dan zoek ik dat zelf op en pas ik dat direct aan in het CRM. Of iemand stopt met een bepaalde donatie, dan kun je daar meteen een notitie van maken die voor iedere medewerker zichtbaar is. Daarnaast hebben we de relaties overzichtelijk onderverdeeld in bijvoorbeeld particuliere donateurs, bedrijvengroepen en een mediagroep. Zo zijn onze contacten snel gevonden en te benaderen."

Een groot deel daarvan gaat geautomatiseerd, dus zodra zij zag hoe het werkte was ze eigenlijk super, superblij.

"Ook maken wij dankbaar gebruik van het product Fondsenwerving: de donateur maakt een gift over, de boekhouder krijgt via de bank een databestand dat zij kan importeren in de donatiemodule van Procurios. Een groot deel daarvan gaat geautomatiseerd, dus zodra zij zag hoe het werkte was ze eigenlijk super, superblij."

Aanrader

"Ik zal er verder geen doekjes om winden: voor mij was de Scrum werkwijze binnen Procurios een sprong in het diepe. Ik ben daar wel een paar keer tegenaan gelopen, voor mij blijft het in de theorie een lastig te begrijpen proces. Inhoudelijk gezien waren er enkele obstakels, maar het hielp dat het team van Procurios flink doorvroeg. Zo is er iets is gebouwd vanuit het standaard platform, dat toch ingericht is op onze wensen. We kunnen dus prima vooruit!"

"En erg blij zijn we met het Serviceteam. We hebben niet heel veel vragen, maar als we deze wel hebben, dan werkt dat erg goed. Ze communiceren goed, werken inzichtelijk en gaan altijd op zoek naar een manier om problemen voor ons op te lossen. Verder kom ik geregeld bij bijeenkomsten waar veel goede doelen zijn en ik raad Procurios dan van harte aan. Ik ben dan wel kritisch, maar ondanks dat kan ik Procurios zeker warm aanbevelen!"

Customer stories: This is what our customers think of the Procurios platform

Maurice Brederode at Edwin van der Sar foundation

Met Procurios als partner zijn wij klaar voor de toekomst. Met het CMS en het geïntegreerde CRM van Procurios hebben we zelf de regie in handen.

Profile picture of Maurice Brederode
Maurice Brederode directeur at Edwin van der Sar foundation

Dirk-Bart Houweling at ECM

We hadden een klik. Procurios wil graag vernieuwen en maakt dat ook waar. Ze blijft zoeken naar een oplossing waar iemand anders afhaakt. Uit alles blijkt dat het team je verder wil helpen.

Profile picture of Dirk-Bart Houweling
Dirk-Bart Houweling facilitair manager at ECM

Inge Pauwels at Solidagro

We werken nu sneller en efficiënter. We zamelen meer fondsen in en we kunnen gerichter onze donateurs aanspreken. We beleven veel voordelen aan het Procurios platform.

Profile picture of Inge Pauwels
Inge Pauwels educatief medewerker at Solidagro

Geert Hendriks at Adra

Tijdens de demo konden we zien hoe het systeem functioneert; het gemak van het platform sprong eruit! De gebruiksvriendelijkheid, in combinatie met de prijs, hebben ons positief doen beslissen.

Profile picture of Geert Hendriks
Geert Hendriks directeur at Adra

Jan Willem Janse at MissieNederland

If we had not done this project with Procurios, we would never have been able to respond so quickly.

Profile picture of Jan Willem Janse
Jan Willem Janse Relationship Manager Church & Media at MissieNederland

Lisette van Effrink at Foodwatch

Met /Fundraising kan ik mijn marketing aansluiten op mijn donateurs. Ik kan vertrouwen op mijn database. De software is gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Profile picture of Lisette van Effrink
Lisette van Effrink projectmanager en fondsenwerver at Foodwatch

Bernie Hermes at VUmc

/Fundraising is veel meer dan een CRM-systeem alleen. Elke week ontdekken we nieuwe mogelijkheden. /Fundraising kan veel en je hoeft relatief weinig te doen.

Profile picture of Bernie Hermes
Bernie Hermes manager vriendenprogramma at VUmc

Xander en Stefanie Rijken at

Wanneer alles onder één systeem is ondergebracht werkt dat efficiënter, doeltreffender en eenvoudiger

Profile picture of Xander en Stefanie Rijken
Xander en Stefanie Rijken Bestuurslid & Office manager at

Steven de Weirdt at Aditi

In plaats van losse papiertjes beheren we nu online CRM, website en mailings. Dat loopt tot op heden heel erg goed

Profile picture of Steven de Weirdt
Steven de Weirdt communicatie & ledenwerving at Aditi

Jan van Velthuizen at

De overstap naar /Fundraising heeft bijgedragen aan duidelijkheid in het systeem en betere communicatie met donateurs. De ervaring van Procurios met donateursbeheer hielp ons bij de inrichting.

Profile picture of Jan van Velthuizen
Jan van Velthuizen fondsenwerver en communicatieadviseur at

Tom Ysewijn at Oxfam-Wereldwinkels

De kennis die jullie in huis hebben is goud waard! Daarin onderscheiden jullie je met andere bedrijven die wij op ons pad zijn tegengekomen.

Profile picture of Tom Ysewijn
Tom Ysewijn digitale communicatie at Oxfam-Wereldwinkels

Want to know if Procurios can help your association or foundation?

Get in touch!

Martijn Merkens.jpg

Martijn Merkens0343-596040

Sign up to our newsletter