Kinderhulp Afrika

Kinderhulp Afrika is een christelijke charitatieve organisatie die sinds 1987 omziet naar weeskinderen in Uganda. Zij biedt deze kwetsbare groep onderwijs, onderdak, geestelijke en medische verzorging. De ambitie is om hen te zien opgroeien tot gezonde verantwoordelijke individuen die kunnen voorzien in hun eigen noden, op elk gebied van hun leven.

  • 7 Medewerkers en bestuursleden NL
  • 100 Medewerkers Oeganda
  • 800 Hulp aantal kinderen

Xander (l) is bestuurslid van Kinderhulp Afrika, Stefanie (m) is de enige betaalde medewerker van de stichting en Mathijs (r) is voorzitter en oprichter. Samen met nog 4 andere bestuursleden runnen zij (vrijwillig) de werkzaamheden vanuit Nederland. Xander vertelt over het ontstaan van Kinderhulp Afrika: “Het begon 30 jaar geleden, toen een kinderkoor in Nederland strandde doordat er in Oeganda een burgeroorlog woedde. Deze kinderen hebben een aantal maanden bij verschillende gastgezinnen onderdak gekregen en zongen met het koor in het hele land. In deze periode is een nauwe band ontstaan en is besloten, om met het geld van de ontvangen donaties van de concerten iets terug te doen voor deze kinderen in Oeganda. Wat toen begon als één klaslokaal is uitgegroeid tot een volwaardige campus met een basisschool, middelbare school, diverse vakopleidingen, een kliniek en sportvelden. Hier kunnen de kinderen in een veilige omgeving opgroeien en wordt voorzien in hun eerste levensbehoefte zoals onderdak en eten."

We hadden ook enkele andere leveranciers op het oog, maar het platform van Procurios bood de meeste mogelijkheden

De weg naar Procurios

“De voornaamste reden dat we op zoek zijn gegaan naar andere software is dat de ondersteuning op ons oude systeem werd stopgezet en aanpassingen op het systeem kostbaar waren. Onze oude softwareleverancier heeft ons getipt eens te kijken naar Procurios.” vertelt Xander. "We zochten een geïntegreerd platform waar we onze administratieve taken konden onderbrengen en onze veel al losse systemen konden vervangen. Al met al zochten we een stabiele basis voor onze administratie, maar ook ontzorgt worden op het vlak van ICT en bijbehorende veranderingen, was voor ons een belangrijk punt. Na een uitgebreide productselectie kwamen we uit bij Procurios, de software sloot het beste aan bij onze ambities en wensen. Een groot voordeel van het Procurios platform is dat het ons beter in staat stelt de nieuwe media in te zetten voor onze marketing doelen."

Alles onder één systeem van Procurios werkt sneller

“Nu werken we nog met allemaal losse systemen,” vertelt Stefanie. “De website draait bijvoorbeeld op Wordpress. Als iemand via de website aangeeft mee te willen doen aan een actie of sponsorouder wil worden, moet ik dat nu nog handmatig invoeren in het systeem. Vanaf september willen we de website volledig over hebben op het CMS van Procurios. Dan zullen dit soort handelingen automatisch gaan en zal het ons werk en tijd besparen.”

Xander: “Wanneer alles onder één systeem is ondergebracht werkt dat efficiënter, doeltreffender en eenvoudiger. Zeker wanneer je data makkelijk uit het CRM kunt halen en toevoegen. Daarnaast is er ook nog de koppeling tussen blogs, artikelen, website en nieuwsbrief. Een paar keer klikken en je hebt een nieuwsbrief in elkaar gezet!”

Ik ben altijd zeer snel en goed geholpen. Zeker via Zendesk (het helpdesk-systeem van Procurios) krijgen we altijd snel een terugkoppeling

De samenwerking met Procurios

Stefanie: “De samenwerking is goed. Procurios is vrij uitgebreid waardoor soms lastig is in te schatten welke wens met welke functie kan worden ingevuld. Dan bel ik met het supportteam en word ik goed geholpen. Ik ben blij dat dit kan.” 

Ook Xander is tevreden over de samenwerking met Procurios: “Ik had een opzet van de website gegeven en na wat aanpassingen is dat goed opgepakt. Ik ben altijd zeer snel en goed geholpen. Zeker via Zendesk (het helpdesk-systeem van Procurios) krijgen we altijd snel een terugkoppeling. Communicatie is helder en transparant, het is niet zo dat we lang in het duister tasten om vervolgens te horen te krijgen ‘nee, het lukt niet’. In het traject naar oplossingen worden wij altijd goed meegenomen. Wij zijn hier erg tevreden over.”

Customer stories: This is what our customers think of the Procurios platform

Jan Willem Janse at MissieNederland

If we had not done this project with Procurios, we would never have been able to respond so quickly.

Profile picture of Jan Willem Janse
Jan Willem Janse Relationship Manager Church & Media at MissieNederland

Bernie Hermes at VUmc

/Fundraising is veel meer dan een CRM-systeem alleen. Elke week ontdekken we nieuwe mogelijkheden. /Fundraising kan veel en je hoeft relatief weinig te doen.

Profile picture of Bernie Hermes
Bernie Hermes manager vriendenprogramma at VUmc

Dirk-Bart Houweling at ECM

We hadden een klik. Procurios wil graag vernieuwen en maakt dat ook waar. Ze blijft zoeken naar een oplossing waar iemand anders afhaakt. Uit alles blijkt dat het team je verder wil helpen.

Profile picture of Dirk-Bart Houweling
Dirk-Bart Houweling facilitair manager at ECM

Inge Pauwels at Solidagro

We werken nu sneller en efficiënter. We zamelen meer fondsen in en we kunnen gerichter onze donateurs aanspreken. We beleven veel voordelen aan het Procurios platform.

Profile picture of Inge Pauwels
Inge Pauwels educatief medewerker at Solidagro

Lisette van Effrink at Foodwatch

Met /Fundraising kan ik mijn marketing aansluiten op mijn donateurs. Ik kan vertrouwen op mijn database. De software is gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Profile picture of Lisette van Effrink
Lisette van Effrink projectmanager en fondsenwerver at Foodwatch

Geert Hendriks at Adra

Tijdens de demo konden we zien hoe het systeem functioneert; het gemak van het platform sprong eruit! De gebruiksvriendelijkheid, in combinatie met de prijs, hebben ons positief doen beslissen.

Profile picture of Geert Hendriks
Geert Hendriks directeur at Adra

Tom Ysewijn at Oxfam-Wereldwinkels

De kennis die jullie in huis hebben is goud waard! Daarin onderscheiden jullie je met andere bedrijven die wij op ons pad zijn tegengekomen.

Profile picture of Tom Ysewijn
Tom Ysewijn digitale communicatie at Oxfam-Wereldwinkels

Xander en Stefanie Rijken at

Wanneer alles onder één systeem is ondergebracht werkt dat efficiënter, doeltreffender en eenvoudiger

Profile picture of Xander en Stefanie Rijken
Xander en Stefanie Rijken Bestuurslid & Office manager at

Steven de Weirdt at Aditi

In plaats van losse papiertjes beheren we nu online CRM, website en mailings. Dat loopt tot op heden heel erg goed

Profile picture of Steven de Weirdt
Steven de Weirdt communicatie & ledenwerving at Aditi

Jan van Velthuizen at

De overstap naar /Fundraising heeft bijgedragen aan duidelijkheid in het systeem en betere communicatie met donateurs. De ervaring van Procurios met donateursbeheer hielp ons bij de inrichting.

Profile picture of Jan van Velthuizen
Jan van Velthuizen fondsenwerver en communicatieadviseur at

Maurice Brederode at Edwin van der Sar foundation

Met Procurios als partner zijn wij klaar voor de toekomst. Met het CMS en het geïntegreerde CRM van Procurios hebben we zelf de regie in handen.

Profile picture of Maurice Brederode
Maurice Brederode directeur at Edwin van der Sar foundation

Want to know if Procurios can help your association or foundation?

Get in touch!

Martijn Merkens.jpg

Martijn Merkens0343-596040

Sign up to our newsletter