Koninklijke VEMW

"Het inzicht dat wij hebben gekregen rondom de complexiteit van onze wensen zorgt ervoor dat je beter inzicht krijgt in je eigen processen."

  • 10 Medewerkers
  • 400 Leden
  • 1915 Oprichtingsjaar

VEMW is dé belangenbehartiger en hét kenniscentrum voor bedrijven die energie en water gebruiken. Leden kunnen informatie verkrijgen via de website, nieuwsbrieven, seminars, overleggroepen en bijeenkomsten over wetgevingen rondom, toezicht op energie- en waterverbruik bij bedrijven. VEMW staat hierin ook in nauw contact met haar leden en een goede communicatie en toegankelijkheid van informatie is voor hen belangrijk. VEMW heeft 400 leden, zij vertegenwoordigt 50% van het zakelijke energieverbruik en 70% van het zakelijke watergebruik. VEMW maakt nu alweer een tijd gebruik van de oplossing /Members en wij zijn benieuwd naar hoe zij de samenwerking met Procurios heeft ervaren.

De overstap naar het platform van Procurios met scrum

“Wij maakten voorheen met veel plezier gebruik van een voor ons speciaal gemaakt systeem. Maar de ‘houdbaarheid’ van die software liep in 2016 af en dus zijn wij op zoek gegaan naar een nieuw systeem dat goed bij ons zou passen,” vertelt Karin Burghouwt, secretaris verenigingszaken bij VEMW. “Wij hebben voor Procurios gekozen omdat ik viel voor de flexibiliteit die het systeem en de alles-in-één-oplossing /Members boden. Met het Procurios Platform heb je de mogelijkheid om alle losse producten als bouwstenen te kiezen en zo hebben we voor onszelf een compleet passend systeem gemaakt.”

Na 3 weken bij jullie sprinten waren de belangrijkste wensen vervuld. Op kantoor waren we ietwat verbaasd, want meestal verloopt een IT-project niet zo soepel

Voor VEMW was het onder andere belangrijk om de contributie te kunnen berekenen, te factureren en nieuwsbrieven te maken en verzenden. “Na 3 weken bij jullie sprinten waren de belangrijkste wensen vervuld. Op kantoor waren we ietwat verbaasd, want meestal verloopt een IT-project niet zo soepel,” vertelt Karin. “Er zit vaak een te groot gat tussen de uiteindelijke gebruikers van het systeem en de programmeurs, daarom verlopen technische projecten vaak wat moeizaam. De werkwijze bij Procurios voorkomt dergelijke problemen. In één van de eerste gesprekken vertelde Jos mij over de werkwijze scrum. Eerlijk gezegd zag ik dat scrummen helemaal niet zitten; 3 weken ergens op een ander kantoor gaan zitten. Hier ben ik uiteindelijk volledig op terug gekomen, want ik vind deze manier van werken geweldig! De samenwerking die tot stand komt is ontzettend kostbaar.”

Scrum is een methodiek die volledig geïntegreerd is binnen de werkwijze van Procurios. Wij hebben er een heuse pagina voor gemaakt: scrum werkwijze.

Door zo intensief samen te werken met het team van Procurios kregen we veel inzicht in hoe te beginnen, waar de kostbare tijd in te investeren en te ontdekken wat echt nodig is en wat niet

Een intensieve samenwerking en scrum

De intensiteit die je bereikt tijdens zo’n samenwerkingsproject is volgens Karin bijzonder. “De focus die je creëert met elkaar en het inzicht dat wij hebben gekregen rondom de complexiteit van onze wensen zorgt ervoor dat je als klant beter inzicht krijgt op je eigen processen en tegelijkertijd begrip krijgt voor de doorlooptijd van het project.” 

Karin: “Om in te schatten hoeveel tijd het kost om een functionaliteit te bouwen, heb je kennis nodig en die hadden wij natuurlijk niet. Door zo intensief samen te werken met het team van Procurios kregen we veel inzicht in hoe te beginnen, waar de kostbare tijd in te investeren en te ontdekken wat echt nodig is en wat niet.”

Intern draagvlak creëren

“Natuurlijk zijn er dingen die lastig zijn in een dergelijk traject, dat hoort erbij. Deze lastige aspecten in het traject liggen niet aan het systeem of de samenwerkingen, dat ligt eerder aan de collega’s die het moeilijk vinden om een nieuw systeem te adopteren,” geeft Karin aan. “We hebben destijds van Corina, en later ook van Kenny, een training gehad die goed heeft  geholpen. Maar het interne draagvlak creëren vond ik nog de grootste uitdaging van het hele traject. Ik denk dat je hier als organisatie echt budget en tijd voor vrij moet maken: trainingen, draagvlak creëren en zorgen dat het nieuwe systeem op een goede manier geïntegreerd wordt in de organisatie. Zeker omdat het bij de Procurios software mogelijk is om een gepersonaliseerde weergave te creëren voor elke gebruiker. Dit is echt een toegevoegde waarde voor gebruikers.”

De samenwerking met Procurios

“Ik heb de samenwerking echt als prettig ervaren. Ik werkte nauw samen met een leuk samengesteld team; de ene zakelijk en tegelijk ‘gek’ waar je echt mee kon lachen. Anderen weer heel kritisch, serieus en super slim. We hadden heel veel lol en de 3 weken zijn voorbij gevlogen. Aan het eind van deze weken keerde ik heel tevreden terug naar kantoor.”

Vertrouwen in de leverancier

Karin geeft aan dat vertrouwen in je leverancier van het allergrootste belang is. En ook vertrouwen hebben in dat je krijgt wat je wilt. “Dat heeft Procurios heel mooi verankerd in haar filosofie.” En dat vertrouwen zetten ze graag door, want voor de toekomst hoopt Karin ook de website te kunnen maken bij ons. “Zodat we het CRM en CMS kunnen koppelen en we onze contacten geheel op maat gemaakte informatie en berichten kunnen sturen.”

Wil je weten of Procurios iets voor jouw vereniging of stichting kan betekenen?

Neem contact op!

Martijn Merkens.jpg

Martijn Merkens0343-596040