Middernachtsroep

"Laat Procurios meedenken, want zij hebben enorm veel kennis en kunnen je heel goed adviseren in het proces.”

  • 2 Medewerkers in Nederland
  • 14 Landen
  • 1955 Oprichtingsjaar

Zendingswerk Middernachtsroep doet wereldwijd, interkerkelijk en evangelisch zendingswerk. De stichting is in 14 landen in de wereld actief. In Nederland telt de afdeling 2 medewerkers. Het afgelopen jaar heeft de organisatie de overstap gemaakt naar de oplossing /Fundraising, waarmee Middernachtsroep een enorme efficiencyslag heeft gemaakt.

Via positieve reviews van onder andere ChristenUnie en European Christian Mission, die al gebruikmaken van de software van Procurios, kwam Middernachtsroep in 2018 bij ons terecht. 

Hoogste tijd om met Raphael Roos, vertegenwoordiger zendingswerk bij Middernachtsroep, terug te blikken op het afgelopen jaar, en hun ervaring met de oplossing /Fundraising en de samenwerking met Procurios door te nemen.

Besparen van tijd en veel minder handelingen met een CRM

“Voorheen maakten we gebruik van software die gekoppeld was aan het systeem van het hoofdkantoor in Zwitserland,” vertelt Raphael. “Een pakket dat omslachtig werkte en veel tijd kostte. Zij gingen op zoek naar een nieuwe oplossing en zo werd het voor ons ook hoog tijd om over nieuwe software na te denken. Toen kwamen we in contact met Procurios.”

De oplossing /Fundraising heeft verschillende producten waaronder het CRM, Mailings, Donations en de add-on Memberships. Raphael geeft aan dat sinds Middernachtsroep gebruikmaakt van /Fundraising er flink wat tijd wordt bespaard, doordat het aantal handmatige handelingen binnen hun werkprocessen aanzienlijk verminderd is: “Eerder was ik zeker 3 uur bezig met het handmatig invoeren en overzetten van incasso’s. Nu is dit met enkele klikken gefixt.” Ook het voordeel van overal en altijd kunnen inloggen op het platform vindt Raphael ontzettend handig. “Zo was ik laatst bij een bijeenkomst en vroeg een abonnee iets over zijn abonnement. Ik logde in op het Procurios Platform en kon zijn vraag heel gemakkelijk in het CRM even nakijken.”

Goede hulp vanuit Procurios met het CRM

In het begin was het voor Middernachtsroep uitzoeken wat naar het nieuwe systeem moest worden overgezet en wat niet. “Procurios heeft ons hier goed bij geholpen. Dat was in het begin wel zoeken met elkaar. Maar dat is normaal, je moet elkaar leren kennen en dat is helemaal goed gekomen!”

De samenwerking met team /Fundraising verliep prettig, geeft Raphael aan. “Ons werd verteld dat we vragen kunnen stellen via Zendesk. De vraag komt dan bij het Serviceteam terecht, waar altijd collega’s aanwezig zijn om je vraag op te pakken. Een handig systeem waar we heel tevreden over zijn, want we worden altijd snel geholpen.”

Eerder was ik zeker 3 uur bezig met het handmatig invoeren en overzetten van incasso’s. Nu is dit met enkele klikken gefixt

Kijkend naar de toekomst & een tip voor nieuwe klanten

“We hopen in de toekomst naast onder andere het CRM gebruik te kunnen maken van het product Finance. En wat we misschien ook willen, is de webshop onderbrengen bij het Procurios Platform. Zo zal het nóg makkelijker werken, omdat alles dan aan elkaar gekoppeld is.”

Raphael wil toekomstige klanten van Procurios meegeven dat het belangrijk is om vooraf goed na te denken over wat ze doen qua werkzaamheden en wat ze willen voor nu en voor de toekomst. Raphael: “Het is de kracht om dit goed te communiceren met Procurios. Laat Procurios meedenken, want zij hebben hier enorm veel kennis van en kunnen je heel goed adviseren in het proces.”

Wil je ook weten wat Procurios voor je kan betekenen?

Neem contact op!

Martijn.jpg

Martijn Merkens0343-596040