VODN

Door het Procurios platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, etc.

Jeffrey Teggelove algemeen secretaris at VODN

September 2017: "Het grootste voordeel was namelijk dat alles binnen het platform geïntegreerd is"

De doelstelling van de Verenigde Opel Dealers Nederland is al vele jaren tweeledig. Enerzijds is vanuit de vereniging de belangenbehartiging van de leden richting externe partijen zoals Opel Nederland een belangrijk speerpunt, naast het sociale interactieve aspect van een ledenverband. Anderzijds heeft de Holding Samenwerkende Dealers (HSD) het helpen van leden met geld verdienen als doel. Dit gebeurd middels een leveringsprogramma dat bijdraagt aan de collectieve toegevoegde waarde en strategische winstgevendheid van de HSD Franchisenemers, maar in het bijzonder de Opel Dealers in Nederland. VODN is met Procurios het Scrum-avontuur aangegaan.

  • 150 Vestigingen
  • 150 Leden
  • 5 Medewerkers

Geïntegreerd platform

“Voorheen werkten we met een los CRM systeem, een los CMS en een exchange server. De website zelf was altijd een issue; om de zoveel jaar moest je weer flink investeren in een upgrade van je website. En omdat niks gekoppeld was, was het dan elke keer weer flink wat werk om alle programma’s met elkaar te integreren,” vertelt Jeffrey. “Kortom, je had steeds het gevoel dat je achter de techniek aanliep en bij VODN ontstond de wens om tot een totaaloplossing te komen.”

Het grootste voordeel was namelijk dat alles binnen het platform geïntegreerd is

“Rond die tijd werden er steeds meer geïntegreerde oplossingen aangeboden. Ook Procurios kwamen we zo tegen. Met het team hebben we toen een aantal leveranciers bezocht en uiteindelijk bleven er twee aanbieders over, waaronder Procurios. Voorheen hadden wij natuurlijk onze wensen en ideale werkomgeving op papier gezet. Op basis daarvan heerste al snel de algemene consensus om met Procurios verder te gaan. Het grootste voordeel is namelijk dat alles binnen het platform geïntegreerd is, alle programma’s werken samen met elkaar. Daarnaast werkt Procurios met Google. Op basis daarvan zijn wij ook overgestapt naar Gmail en hebben wij uiteindelijk onze gehele automatisering in de cloud gezet, waaronder onze telefooncentrale.”

 

De wereld van Scrum

“Toen wij in 2012 begonnen bij Procurios, werd er nog niet gewerkt volgens de Scrum methodiek. We hoefden toen ook nog niet fysiek aanwezig te zijn om samen te werken aan de implementatie. Nu merk je echter wel dat het één en ander flink geprofessionaliseerd is. Aan de ene kant is dit voor ons iets minder flexibel: eerder was je vrijer in je werkwijze en kon je even snel ‘dingetjes’ regelen, maar dat kan nu niet meer. De agenda van Procurios zit een stuk voller en je moet als klant goed op een rij hebben wat je precies wilt laten maken. Maar de voordelen hiervan wegen nu zeker op tegen hoe het eerder ging. Je kunt nu eenmaal niet op de oude manier blijven werken om te groeien, dus ik begrijp zeker dat Procurios voor deze werkwijze kiest. Het was voor ons bovenal erg interessant om de wereld van Scrum te leren kennen.”

Je kunt nu eenmaal niet op de oude manier blijven werken om te groeien

“Voordat we een sprint ingaan, inventariseer ik bij mijn collega’s hoe zij het proces dat onderwerp van de sprint is, het liefst zien ingericht. Meestal hebben de Procurioten dan zelf nog ideeën om het op een andere manier aan te pakken. Zo heb ik het ook het liefst en van specialisten verwacht ik ook dat zij het beter dan wij.”

VODN is al een tijdje klant bij Procurios en heeft daardoor ook wat teamwisselingen meegemaakt. De laatste sprint was afgelopen juli: “Het team van vorig jaar was erg hecht en dit jaar werkten we met jonge starters die net begonnen waren. Zij hadden wel wat extra behoefte aan begeleiding, maar wat zij hebben opgeleverd is echt super. Daar zijn we heel dankbaar voor. Het aantal punten dat uit die sprintweek is opgeleverd, is meer dan verwacht, dus we zijn zeer tevreden.”

Vereniging made easy

Bij VODN werken allevijf medewerkers met de producten CRM, CMS (websitebeheer), Meetings&Events en Mailings van Procurios. “Vooral het product Meeting&Events gebruiken we als vereniging bijna iedere dag,” vertelt Jeffrey. “We hebben namelijk veel vergaderingen. Onze leden, de Opel dealers, loggen in op Intranet waar ze alle vergaderverslagen, vergaderdata en het verenigingsnieuws kunnen vinden. Daarnaast sturen we ook regelmatig een nieuwsbrief uit. Voor VODN houden we echt de verenigingsaspecten aan; voor HSD richten we ons op het commerciële nieuws, tips & tricks en andere berichten.”

Omdat alles zo sterk geautomatiseerd is, kunnen wij een stuk efficiënter werken.

“Door het platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, enzovoorts. Tijdens de één-na-laatste sprint hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan het automatiseren van het vergaderproces met agenda, vergaderstukken en notulen en ook aan een koppeling tussen het boekhoudpakket en de ledenadministratie. Het klinkt simpel, maar door die toevoeging en omdat alles zo sterk geautomatiseerd is, kunnen wij een stuk efficiënter werken.”

Tip voor verenigingen

“Bij andere verenigingen geef ik regelmatig aan dat we voorheen elke 2 jaar een andere leverancier hadden. Nu zitten we inmiddels al zo’n 5 jaar bij Procurios. We zijn zeer tevreden!” Jeffrey heeft nog wel een tip voor andere verenigingen die een samenwerking met Procurios overwegen: “Maak van tevoren samen met een aantal collega’s een goede lijst van basisvereisten waar een platform aan moet voldoen. Op die manier ga je een stuk makkelijker het traject in.”

Customer stories: This is what our customers think of the Procurios platform

Pascale Braeckman at Willemsfonds

Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met Procurios en raden het zeker aan bij andere verenigingen: doordat het één systeem is worden er veel minder fouten gemaakt

Profile picture of Pascale Braeckman
Pascale Braeckman communicatiemedewerker at Willemsfonds

Stephan Loerke at World Federation of Advertisers

Many organisations think that they're unique and that off-the-shelf software such as Procurios will limit them. But in fact, it's the opposite!

Profile picture of Stephan Loerke
Stephan Loerke CEO at World Federation of Advertisers

Dirk De Man at ZORG.tech

Procurios developed a completely new, catchy website that is appreciated by both our colleagues and our members.

Profile picture of Dirk De Man
Dirk De Man Secretary at ZORG.tech

Liesbeth Baldee at Harteraad

Procurios bleek de goede match te zijn door niet alleen betaalbare software en de mogelijkheden ervan, maar ook omdat het systeem heel toegankelijk in gebruik bleek te zijn.

Profile picture of Liesbeth Baldee
Liesbeth Baldee office manager at Harteraad

Folko de Haan at Groenlinks

Het systeem werkt gebruiksvriendelijk en neemt ons erg veel werk uit handen. Het is logisch van opzet: je komt er snel achter hoe alles werkt.

Profile picture of Folko de Haan
Folko de Haan datamarketeer at Groenlinks

Gieneke Flohr at ChristenUnie

Doordat we nu alle informatie in één systeem hebben staan, kan er veel meer automatisch. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over koppelingen en wat er mee mis kan gaan. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk!

Profile picture of Gieneke Flohr
Gieneke Flohr data-adviseur at ChristenUnie

Marjan Sewradj at KNCV

We hebben een ingewikkelde ledenadministratie en veel partijen zeiden dat Procurios ons kon helpen. Dat bleek te kloppen!

Profile picture of Marjan Sewradj
Marjan Sewradj ledenadministrateur at KNCV

Nynke de Monchy at Parkinson Vereniging

Wij zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben zorgvuldig voor de software van Procurios gekozen. Het werken met het Procurios Platform is erg prettig. Er zijn vele mogelijkheden.

Profile picture of Nynke de Monchy
Nynke de Monchy communicatiemedewerker at Parkinson Vereniging

Ulrich Leutbecher at Oiko Credit

De kracht van Procurios is de flexibiliteit van het platform door de producten en add-ons. Hierdoor is het makkelijk uit te breiden en aan te passen aan je wensen.

Profile picture of Ulrich Leutbecher
Ulrich Leutbecher Global Web Support coördinator (voormalig) at Oiko Credit

Sophie Bijloos at NVZD

We werken goed samen, Procurios zoekt naar de beste kwaliteit, denkt met je mee en het systeem is makkelijk in gebruik.

Profile picture of Sophie Bijloos
Sophie Bijloos beleidsmedewerker at NVZD

Vincent Stoops at Davidsfonds

Procurios has both the technical knowledge and business insight to understand what our organization needs

Profile picture of Vincent Stoops
Vincent Stoops Deputy Director at Davidsfonds

Karin Burghouwt at Royal VEMW (commercial consumers of energy & water)

By working so closely with the Procurios team, we gained a lot of insight into how to start, where to invest our valuable time and discover what is really needed and what is not.

Profile picture of Karin Burghouwt
Karin Burghouwt Secretary association affairs at Royal VEMW (commercial consumers of energy & water)

Roel Mathies at Milieudefensie

Onze droom is dat we ooit met alle duizenden leden één-op-één kunnen communiceren. Met het CRM van Procurios groeien we daar naar toe.

Profile picture of Roel Mathies
Roel Mathies coördinator servicelijn at Milieudefensie

Jeffrey Teggelove at VODN

Door het Procurios platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, etc.

Profile picture of Jeffrey Teggelove
Jeffrey Teggelove algemeen secretaris at VODN

Grégory Marchandise at UBA

Because of Procurios our members/visitors receive personalised content, tailored to their interests; both on our website and in mailings. This leads to twice the engagement on emails.

Profile picture of Grégory Marchandise
Grégory Marchandise Digital Manager - Expert Content Marketing | Marketing Technology at UBA

Raimond Fifis at MOS

Now we can give our energy to more substantive matters that contribute to a future-proof association

Profile picture of Raimond Fifis
Raimond Fifis Managing Partner at MOS
Martijn Merkens.jpg

Would you like to know whether Procurios can do something for your association or foundation? Please contact me!

Martijn Merkens - Business Developer + 31 343 59 60 45 martijn@procurios.eu LinkedIn

Sign up to our newsletter

Receive fresh expert content, customer stories and product updates in your mailbox

You can unsubscribe at any time