Release 2019.03

28 February 2019 4 minute read

Vanaf woensdag 6 maart 2019 maken alle klanten van ons Procurios Platform gebruik van release 2019.03. In dit blog een overzicht van de wijzigingen die doorgevoerd zijn. Wil je meer informatie over de verschillende versies van ons platform, kijk dan op de releasepagina.

Releasenotes 2019.03

Pagina’s kopiëren in het CMS

Op veler verzoek is het mogelijk om pagina’s in het CMS te kopiëren. Via de rechtermuisklik verschijnt de optie ‘Kopieer’. De pagina die wordt aangemaakt wordt voorzien van de tekst ‘Kopie’ in de titel, is niet gepubliceerd en bevat verwijzingen naar de oorspronkelijke artikelen. De artikelen zelf worden niet gekopieerd.

Copy pages

Wijzigingen voor de relatiekaart en -lijsten en sneller zoeken naar e-mailadressen

Het veld ‘Aanhef’ kan nu worden getoond in relatielijsten en worden toegevoegd aan de export.De mogelijkheden bij de abonnementen op de relatiekaart zijn verder uitgebreid. Naast het toevoegen, verwijderen, wijzigen en opzeggen, is het nu ook mogelijk om een export te maken. Ook nieuw op de relatiekaart is de mogelijkheid om een lijst te tonen met daarin de selecties waartoe de betreffende relatie behoort.

Screenshot 2019-02-28 at 13.29.43.png

Om makkelijker te kunnen zoeken op de diverse e-mailadressen in het CRM zijn dit typen velden gegroepeerd onder de groep ‘E-mail’. Voor elk e-mailadres veld is er een apart zoekveld, maar ook ‘e-mailadres willekeurig’. Hiermee wordt in alle velden gezocht. Tot slot is ook het veld ‘Ontvanger status’ onder deze groep gezet.

Screenshot 2019-02-28 at 14.39.39.png


Alle velden configureren tijdens de CRM import

In het scherm ‘Velden configureren’ bij het importeren van relaties, worden nu alle beschikbare velden getoond. In het verleden werden alleen die velden getoond die gekoppeld waren aan het standaardformulier. Nu zie je alle velden in het CRM waar je bij mag.

Toezeggingen en Contactmomenten toegevoegd aan Dashboard

Met deze release zijn de Toezeggingen en de Contactmomenten ook toegevoegd aan Dashboards.

Stats

Sneller bijgewerkte zoeklijsten in het CRM

Om de snelheid hoog te houden in ons platform werken we op veel plekken met zogeheten caches. Simpel gezegd, een tijdelijke plek waar we bestanden opslaan voor snelle toegang. Dit doen we ook bij zoeklijsten om te zorgen dat ze snel toegankelijk zijn voor onze gebruikers. Het kwam wel eens voor dat wijzigingen op de relatiekaart niet direct zichtbaar werden in de zoeklijsten. Dat hebben we opgelost voor alle generieke velden direct de zoekresultaten bij te werken zodra er wijzigingen zijn.

Veel verbeteringen voor Meetings & Events

Na het markeren van bezoekers als ‘Was aanwezig’ worden voor deze bezoekers contactmomenten aangemaakt met betrekking tot de bijeenkomst waar ze zijn geweest. Voor bezoekers die zich niet hadden aangemeld geldt dit nu ook.

Het is nu mogelijk om de dropoff in het registratie proces van Meetings & Events te volgen via Google Analytics.

Analytics events

De technische instructie om dit in te richten vind je hier.

De instellingen bij een bijeenkomst voor het kunnen annuleren is aangepast en logischer ingericht.

Het is mogelijk om in mailings voor Meetings & Events een token op te nemen die een annulerenlink genereert. Als bezoekers op deze link klikten konden zij zich uitschrijven, maar moesten daarvoor eerst inloggen. We hebben op de pagina waar de bezoeker terecht komt nu een knop toegevoegd waarmee direct ingelogd kan worden.

inloggen_bij_annuleren.png

Maar het kan nog makkelijker. In de mailings van Meetings & Event kan nu ook een token worden opgenomen die het mogelijk maakt om een inschrijving te annuleren zonder in te moeten loggen. Als je niet al bent ingelogd op de site mag jij je alleen uitschrijven voor de betreffende bijeenkomst en ben je verder niet automatisch ingelogd.

Als een ontvanger van de bevestigingsmail klikt op de activatielink kan het zijn dat er een pagina wordt getoond met daarop een foutmelding. Dit kan in drie situaties:

  1. Als je de activatielink voor een tweede keer gebruikt.

  2. Als je de activalie-url gebruikt met een verkeerde activatiecode.

  3. Als de activatieperiode voorbij is.

Je kunt nu een uitgebreidere tekst plaasten om uitleg te geven over de oorzaak van de melding.

Een voorbeeld zie je hieronder:

registratie_mislukt.jpg

Verbetering van het sorteren in Mailmerge

Op verzoek hebben we de sorteermogelijkheid die we gebruiken in de module Labels ook toegepast in de module Mailmerge. Het is nu mogelijk om binnen de Mailmerge-module te kiezen op welke manier je wilt sorteren. Vervolgens is het bij het maken van de merge aangegeven van welk adres er gebruik moet worden gemaakt.

Op die manier zijn zowel de labels als de documenten uit de Mailmerge-module op dezelfde manier gesorteerd en kunnen deze sneller verwerkt worden.

Tot slot zijn er enkele kleine verbeteringen en voorbereidingen voor verbeteringen doorgevoerd in het fundament van het platform. Dit zijn wijzigingen die niet direct zichtbaar zijn, maar die wel op korte termijn bijdragen aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het platform.

Vragen?

Heb je vragen over de nieuwe functionaliteiten of verbeteringen, neem dan contact op met het Serviceteam. Ook als je niet zeker weet van welke versie van ons platform je gebruik maakt dan kun je contact opnemen. Het team helpt  je graag verder.

Read more about

Other interesting posts

Also read