Van Gogh Museum

In de webshop van het Van Gogh Museum vind je producten die het verhaal van Van Gogh vertellen: boeken, posters, maar ook sjaals, oorbellen en kinderspeelgoed. De opbrengsten uit de webshop zijn bedoeld om de museumcollectie mee uit te breiden en te ondersteunen.

  • 1,9miljoen bezoekers in het museum
  • 3,6miljoen bezoekers voor de website
  • 45.000 volgers op Instagram

Procurios verkoopt geen mooie praatjes, maar focust op de inhoud

“Het Procurios platform heeft 4 grote voordelen in vergelijking met andere systemen: flexibel, betrouwbaar, uniek en Nederlands,” zegt Peter van Mullem, e-commerce manager bij het Van Gogh Museum. Hij is erg enthousiast over Procurios, maar ziet ook een aantal punten voor verbetering.”

De webshop van het Van Gogh Museum

“We hadden erg veel haast met het bouwen van de Van Gogh webshop. Het is ons gelukt om de shop in drie weken te bouwen. Dit kan doordat het systeem flexibel is, het is niet volledig dichtgetimmerd. Je bent niet afhankelijk van standaard functionaliteiten die wel of niet ontwikkeld zijn. Als je belt naar Procurios en uitlegt wat je wilt, kunnen ze het vaak in korte tijd voor je bouwen. Er zijn natuurlijk veel standaard opties, maar er kan ook veel tailor-made. Wat het CMS ook flexibel maakt is dat je snel meerdere sites kunt bouwen met hetzelfde template. Bijvoorbeeld een B2C website omzetten naar een B2B website. Dit is ideaal voor als je meerdere sites of shops onderhoudt, zoals bij het Van Gogh Museum.”

Wat het CMS ook flexibel maakt is dat je snel meerdere sites kunt bouwen met hetzelfde template. Dit is ideaal voor als je meerdere sites of shops onderhoudt.

Betrouwbaar

“Het systeem is niet heel erg sexy, maar het werkt en is betrouwbaar.” De betrouwbaarheid van het systeem is het tweede grote voordeel dat Peter noemt. “Ik heb al eerder met Procurios samengewerkt, dus ik wist al wat de mensen konden en dat het systeem het altijd doet. Ik vertrouw de mensen die bij Procurios werken. Ik merk dat er geen ‘mind the gap’  probleem is tussen sales en ontwikkelaars. Sales verkoopt wat de ontwikkelaars kunnen bouwen. Ze verkopen geen mooie praatjes, maar zijn down to earth en focussen op de inhoud.”

Ik heb al eerder met Procurios samengewerkt, dus ik wist al wat de mensen konden en dat het systeem het altijd doet. Ik vertrouw de mensen die bij Procurios werken.

Unieke features Van Gogh Museum

Peter vindt dat het Procurios platform veel standaard features heeft die in andere systemen helemaal niet vanzelfsprekend zijn. “De webshop van het Van Gogh Museum is responsive. Dit is niet voor ons gebouwd, maar zit standaard in het systeem. En het werkt perfect! Ook is het uniek dat je alle data makkelijk in het Procurios CRM en CMS kunt stoppen maar het er ook weer makkelijk uit kunt halen. Er zijn zoveel meer gave features die standaard in het systeem zitten, maar Procurios is te bescheiden om dat heel hard te roepen.” Peter vindt dit een verbeterpunt voor Procurios. “Ze moeten zichzelf en het systeem veel beter bekend maken. Ze worden overschreeuwd door partijen die minder kunnen.”

Van Gogh Museum

Samen bouwen aan webshop Van Gogh Museum

“Ik denk dat het voor de meeste klanten erg fijn is dat Procurios een Nederlands bedrijf is met een Nederlandse servicedesk. Je pakt makkelijk de telefoon om iets te overleggen of aan te geven dat er iets niet werkt. Bovendien is het serviceteam van hoog niveau, ze snappen wat je wilt en zijn committed.” Deze toewijding en kennis merkte Peter ook toen hij drie weken bij Procurios op kantoor zat om aan de webshop van het Van Gogh Museum te bouwen. “Je krijgt een eigen werkplek met een mooi hoog-laag bureau, doet mee aan de daily stand-up en luncht tussen de middag samen met de medewerkers. Het is heel gaaf om tussen de technische jongens te zitten en te zien wat ze bouwen. Je hebt zo veel invloed op het proces én het eindresultaat.”

 

Customer stories: This is what our customers think of the Procurios platform

Sarah Schubert at New York Pizza

Het is leuk en goed om tijdens de Scrumweken op kantoor bij Procurios te werken. Je hebt zo korte communicatielijnen en je kunt beter je wensen duidelijk maken

Profile picture of Sarah Schubert
Sarah Schubert operations coördinator at New York Pizza

Marieke Florissen at Optiplus

Het is zo handig dat alles in één systeem zit: de webshop, onze klanten, het mailingsysteem. Hierdoor is het voor ons erg makkelijk om selecties te maken van klanten en daarmee acties te ondernemen, bijvoorbeeld met mailingen en kortingsacties.

Profile picture of Marieke Florissen
Marieke Florissen marketingmanager at Optiplus

Roel Mathies at Milieudefensie

Onze droom is dat we ooit met alle duizenden leden één-op-één kunnen communiceren. Met het CRM van Procurios groeien we daar naar toe.

Profile picture of Roel Mathies
Roel Mathies coördinator servicelijn at Milieudefensie

Ulrich Leutbecher at Oiko Credit

De kracht van Procurios is de flexibiliteit van het platform door de producten en add-ons. Hierdoor is het makkelijk uit te breiden en aan te passen aan je wensen. Verder is het fijn dat Procurios Scrum en Agile werkt.

Profile picture of Ulrich Leutbecher
Ulrich Leutbecher Global Web Support coördinator (voormalig) at Oiko Credit

Folko de Haan at Groenlinks

Het systeem werkt gebruiksvriendelijk en neemt ons erg veel werk uit handen. Het is logisch van opzet: je komt er snel achter hoe alles werkt.

Profile picture of Folko de Haan
Folko de Haan datamarketeer at Groenlinks

Paul Kleingeld at CPS

Dit is het beste systeem dat we ooit gehad hebben. Het is heel flexibel en makkelijk om zelf mee te werken. Verder zijn de mensen bij Procurios erg benaderbaar en toegankelijk.

Profile picture of Paul Kleingeld
Paul Kleingeld webmaster at CPS

Jeffrey Teggelove at VODN

Door het Procurios platform kunnen we nu veel zelf, voornamelijk gericht op de communicatie met onze leden: uitnodigingen sturen, bijeenkomsten organiseren, ruimtes reserveren, etc.

Profile picture of Jeffrey Teggelove
Jeffrey Teggelove algemeen secretaris at VODN

Peter van Mullem at Van Gogh Museum

Ik merk dat er geen ‘mind the gap’ probleem is tussen sales en ontwikkelaars. Sales verkoopt wat de ontwikkelaars kunnen bouwen. Ze verkopen geen mooie praatjes, maar zijn down to earth en focussen op de inhoud.

Profile picture of Peter van Mullem
Peter van Mullem E-commerce Manager at Van Gogh Museum

Grégory Marchandise at UBA

Because of Procurios our members/visitors receive personalised content, tailored to their interests; both on our website and in mailings. This leads to twice the engagement on emails.

Profile picture of Grégory Marchandise
Grégory Marchandise Digital Manager - Expert Content Marketing | Marketing Technology at UBA

Gieneke Flohr at ChristenUnie

Doordat we nu alle informatie in één systeem hebben staan, kan er veel meer automatisch. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over koppelingen en wat er mee mis kan gaan. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk!

Profile picture of Gieneke Flohr
Gieneke Flohr data-adviseur at ChristenUnie

Want to know if Procurios can help your association or foundation?

Get in touch!

Martijn Merkens.jpg

Martijn Merkens0343-596040

Sign up to our newsletter