ECM

European Christian Mission (ECM) is een internationale, interkerkelijke zendingsorganisatie met 180 medewerkers in ruim 20 landen. In een co-creatie traject met onder andere ECM hebben we /Fundraising opgericht. ECM maakt vooral veel gebruik van het CRM en giftenadministratie.

  • 113 jaar actief
  • 61 Nederlandse zendingswerkers
  • 21 landen

Procurios blijft zoeken naar een oplossing waar anderen afhaken

De samenwerking tussen ECM en Procurios is bijzonder. European Christian Mission was namelijk partner van Procurios bij het bouwen van het platform voor fondsenwerving. ECM was op zoek naar nieuwe software voor CRM en het incasseren en administreren van donaties. Procurios zocht een non-profit organisatie om een software pakket voor fondsenwerving mee te maken. Dirk-Bart Houweling, facilitair manager bij ECM, vertelt dat het voor iedereen spannend was: “We begonnen in september en in februari moest het systeem af zijn. Maar we hadden vertrouwen dat alles op tijd af zou zijn en zou werken.”

Ik geloof Procurios natuurlijk niet alleen op hun blauwe ogen. Door bij hen op kantoor te kijken en het team te zien, kregen we vertrouwen in wat Procurios voor ons kon doen. Het was mooi om te zien hoe de teams samenwerken.

Vertrouwen

“In de gesprekken met Procurios ben ik ervan overtuigd geraakt dat Procurios onze software kon bouwen. Je merkt in alle gesprekken dat er niet zomaar iets geroepen wordt om klanten binnen te halen. Je krijgt eerlijk te horen wat er wel en niet gebouwd kan worden.” Dirk-Bart vertelt verder: “Ik geloof Procurios natuurlijk niet alleen op hun blauwe ogen. Door bij hen op kantoor te kijken en het team te zien, kregen we vertrouwen in wat Procurios voor ons kon doen. Het was mooi om te zien hoe de teams samenwerken. We hadden een klik. Dit komt ook doordat Procurios graag een uitdaging aangaat. Ze willen graag vernieuwen en maken dat ook waar. Ze blijven zoeken naar een oplossing waar iemand anders afhaakt. Uit alles blijkt dat het team je graag verder wil helpen.”  

Meer inzicht

“Er zijn veel voordelen aan de software van Procurios. We profiteren bijvoorbeeld van de updates die Procurios doet op het systeem. Als ze iets ontwikkelen voor een andere klant, kunnen wij daar vaak ook gebruik van maken. En het is fijn om zelf selecties te kunnen maken in het CRM, dat werkt heel makkelijk en snel.” Maar wat de software ECM vooral heeft opgeleverd is inzicht. “We kunnen nu goede prognoses maken van giften en de juiste mensen voorzien van informatie en analyses. Er is nu veel meer informatie beschikbaar. We hebben zo meer inzicht in onze toekomstige inkomsten, kunnen beter budgetteren en de juiste donateurs benaderen.”

Iedereen kan ermee werken

Omdat Dirk-Bart zelf heeft mee ontwikkeld aan de het software pakket voor fondsenwerving is hij erg enthousiast en kan hij het zeker aanbevelen. “Ook voor kleinere organisaties is Procurios geschikt. Die hebben vaak geen geld om software aan te schaffen, maar Procurios is ook voor kleine fondsenwervers betaalbaar. Het systeem is heel intuïtief, dus je kunt er zonder veel uitleg mee aan de slag. Natuurlijk moet er hier en daar ook nog gewerkt worden aan de software. Ik kan dit eerlijk zeggen en bespreken. Er wordt dan serieus naar gekeken en snel naar een oplossing gezocht. Het mooie is dat je dan als klant kunt meedenken en kan aangeven hoe je het zou willen. Zo ontstaat er een fijne samenwerking.”

Customer stories: This is what our customers think of the Procurios platform

Inge Pauwels at Solidagro

We werken nu sneller en efficiënter. We zamelen meer fondsen in en we kunnen gerichter onze donateurs aanspreken. We beleven veel voordelen aan het Procurios platform.

Profile picture of Inge Pauwels
Inge Pauwels educatief medewerker at Solidagro

Lisette van Effrink at Foodwatch

Met /Fundraising kan ik mijn marketing aansluiten op mijn donateurs. Ik kan vertrouwen op mijn database. De software is gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Profile picture of Lisette van Effrink
Lisette van Effrink projectmanager en fondsenwerver at Foodwatch

Steven de Weirdt at Aditi

In plaats van losse papiertjes beheren we nu online CRM, website en mailings. Dat loopt tot op heden heel erg goed

Profile picture of Steven de Weirdt
Steven de Weirdt communicatie & ledenwerving at Aditi

Bernie Hermes at VUmc

/Fundraising is veel meer dan een CRM-systeem alleen. Elke week ontdekken we nieuwe mogelijkheden. /Fundraising kan veel en je hoeft relatief weinig te doen.

Profile picture of Bernie Hermes
Bernie Hermes manager vriendenprogramma at VUmc

Dirk-Bart Houweling at ECM

We hadden een klik. Procurios wil graag vernieuwen en maakt dat ook waar. Ze blijft zoeken naar een oplossing waar iemand anders afhaakt. Uit alles blijkt dat het team je verder wil helpen.

Profile picture of Dirk-Bart Houweling
Dirk-Bart Houweling facilitair manager at ECM

Jan Willem Janse at MissieNederland

If we had not done this project with Procurios, we would never have been able to respond so quickly.

Profile picture of Jan Willem Janse
Jan Willem Janse Relationship Manager Church & Media at MissieNederland

Maurice Brederode at Edwin van der Sar foundation

Met Procurios als partner zijn wij klaar voor de toekomst. Met het CMS en het geïntegreerde CRM van Procurios hebben we zelf de regie in handen.

Profile picture of Maurice Brederode
Maurice Brederode directeur at Edwin van der Sar foundation

Tom Ysewijn at Oxfam-Wereldwinkels

De kennis die jullie in huis hebben is goud waard! Daarin onderscheiden jullie je met andere bedrijven die wij op ons pad zijn tegengekomen.

Profile picture of Tom Ysewijn
Tom Ysewijn digitale communicatie at Oxfam-Wereldwinkels

Xander en Stefanie Rijken at

Wanneer alles onder één systeem is ondergebracht werkt dat efficiënter, doeltreffender en eenvoudiger

Profile picture of Xander en Stefanie Rijken
Xander en Stefanie Rijken Bestuurslid & Office manager at

Geert Hendriks at Adra

Tijdens de demo konden we zien hoe het systeem functioneert; het gemak van het platform sprong eruit! De gebruiksvriendelijkheid, in combinatie met de prijs, hebben ons positief doen beslissen.

Profile picture of Geert Hendriks
Geert Hendriks directeur at Adra

Jan van Velthuizen at

De overstap naar /Fundraising heeft bijgedragen aan duidelijkheid in het systeem en betere communicatie met donateurs. De ervaring van Procurios met donateursbeheer hielp ons bij de inrichting.

Profile picture of Jan van Velthuizen
Jan van Velthuizen fondsenwerver en communicatieadviseur at

Want to know if Procurios can help your association or foundation?

Get in touch!

Martijn Merkens.jpg

Martijn Merkens0343-596040